Crin Antonescu: La Cotroceni e cocotat un dictator! (Video)

Marti, 15 Iunie 2010, ora 13:41
3448 citiri
Crin Antonescu: La Cotroceni e cocotat un dictator! (Video)
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat marti ca motiunea de cenzura trebuie votata pentru ca Romania nu are acum conducatori, iar la Cotroceni s-a "cocotat un dictator" care "e totul in Romania si e nimic in afara ei".

"Avem si noi cifre adevarare, exacte, constrangatoare. (...) Suntem intr-o criza profunda, problema nu este cum am ajuns acum, ci ce facem pe viitor pentru Romania si pentru romani. Romania nu are, din nefericire, conducatori. Are la Cotroceni un om ales de o majoritate dintre concetateni care este din plin un dictator, prin intentii si prin comportament.

E un dictator, pentru ca numai un dictator poate hotari si anunta o tara intreaga de unde, cum, si cat se taie cand e vorba de veniturile elementare ale 9 milioane de cetateni fara sa se consulte cu sindicatele, cu asociatiile profesionale cu academicienii, cu nimeni", a declarat Antonescu de la tribuna Parlamentului, acuzandu-l inca o data pe Traian Basescu ca este "un dictator care se substituie Guvernului si care dirijeaza Parlamentului".

"Avem acest om cocotat la Cotroceni pe un maldar de bani deturnati, pe un maldar de profesiuni neonorate, pe un maldar de linguseli", a continuat liderul liberal in aplauzele Opozitiei.

Totodata, el a subliniat ca tara are nevoie de un adevarat presedinte, de un lider care sa faca apel la solidaritatea romanilor.

"Nu avem un astfel de presedinte. Nu avem un om care sa adune elita morala, elita profesionala, in jurul carora intr-un asemenea moment o natiune se aduna. La Cotroceni este un desert peste care, domnule Lazaroiu, va trece pe toti, alaiul de pitici, de 3-4 ori pe zi", i s-a adresat Antonescu ironic consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu.

Separati hotii de oamenii cinstiti!

Liderul liberal a mai subliniat ca doreste sa raspunda la trei intrebari care au generat trei minciuni: "ce e de facut, cine sa faca, cand sa faca?".

Antonescu a declarat ca s-a mintit atunci cand s-a spus ca nu exista alte solutii si a acuzat Guvernul ca a ales sa taie pensii, salarii, subventii, orice, "mai putin vreun leu de la clientela".

"A doua minciuna e privitoare la cine? Toata lumea a ajuns sa va spuna ca sunteti un guvern dezastruos, minciuna e ca sunt toti la fel: nu suntem toti la fel, nu am furat, nu mintim toti, nu mamele noastre ale tuturor au firme care se ingrasa la varsta a treia. Nu eu am jucat la hramuri, dumneavoastra domnule Boc cu domnul Basescu ati jucat, pe bani publici. Eu am facut o campanie de care radeati, spunand ca sunt naiv. Separati hotii de oamenii cinstiti!", a mai cerut Antonescu guvernantilor.

Iar referitor la intrebarea "cand", Crin Antonescu a precizat ca Opozitia nu poate astepta pana cand va expira mandatul actualului Guvern si al actualului presedinte.

"Nevoia Romaniei este sa punem capat acum acestei putrefactii portocalii!", a mai spus Antonescu.

"Romania e singura tara care nu are presedinte, care nu are guvern, o tara in care presedintele afirma ca a luat aceste decizii sub influenta bauturilor alcoolice(...) Omul acela de la Cotroceni e totul in Romania si e nimic in afara ei!", a mai adaugat Antonescu in aplauzele Opozitiei.

In incheiere, liderul liberal i s-a adresat lui Victor Ponta, in calitate de presedinte al PSD, cerandu-i sa lase pe moment de o parte diferentele de doctrina si sa puna umarul impreuna la daramarea Guvernului.

"Nu va jucati de-a Che Guevara, acum cand avem nevoie de mii de lucruri care sa apere democratia. Avem ceva de facut impreuna, care nu e nici de drepata nici de stanga(...)Ati spus ca ati fost in Piata Universitatii, pesemne ca ne-am intalnit. (...)E nevoie sa spunem ca daca motiunea trece suntem capabili sa conducem in plan politic", a incheiat liderul PNL cerand voturile tuturor parlamentarilor Opozitiei pentru motiunea de cenzura a PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Crin Antonescu motiune cenzura, #Antonescu Basescu dictator , #motiune cenzura