Cu Ponta urmarit penal de DNA, PNL a depus motiunea de cenzura

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 12:50
2554 citiri
Cu Ponta urmarit penal de DNA, PNL a depus motiunea de cenzura

Liberalii au depus, vineri, motiunea de cenzura intitulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozinca!", document ce vizeaza votul romanilor din diaspora si alegerile partiale si prin care solicita retragerea increderii Guvernului.

"Motivul fundamental pentru care consideram ca trebuie, acum, sa retrageti increderea acestui Guvern este faptul ca si-a batut joc de ceea ce este mai sfant intr-o democratie", sustin semnatarii motiunii de cenzura.

Potrivit PNL, Guvernul Ponta a incalcat Constitutia si a savarsit abuzuri "inimaginabile".

PNL depune motiune de cenzura - Ce sanse are cu adevarat si calculele lui Blaga

"Au trecut 25 de ani de la Revolutie si Romania cunoaste acum cel mai grav regres democratic. Discret, fara avertismente, fara explicatii, Guvernul condus de Victor Ponta a inceput sa blocheze si sa elimine dreptul politic elementar de vot pentru milioane de romani din tara si din diaspora.

Guvernul Ponta a savarsit abuzuri inimaginabile intr-o tara democratica, fara scrupule si fara regret. A calcat si calca in picioare Constitutia si legile, deciziile justitiei, doar pentru a ramane in scaunul de la Palatul Victoria", se sustine in motiunea de cenzura.

In opinia liberalilor, modul in care "sultanatul" lui Ponta se raporteaza la votul prin corespondenta si la romanii care traiesc in afara granitelor arata nepasare.

PNL afirma ca motiunea de cenzura ar fi putut fi axata pe "incompetenta" lui Victor Ponta si a ministrilor sai, pe "proasta" guvernare, dand ca exemplu gestionarea cardului de sanatate, "operatiunea bacsisul".

PNL depune motiunea de cenzura: De cati parlamentari mai au nevoie pentru a da jos Guvernul Ponta

"Victor Ponta trebuie sa plece! Motivul este atitudinea sa ostila fata de justitie, tema care ar fi putut reprezenta o alta motiune de cenzura. Guvernul Ponta este guvernul cel mai 'curat', guvernul cu cei mai multi ministri pusi sub urmarire penala in timpul exercitarii functiei.

Darius Valcov a fost tinut in Guvern pana aproape de momentul de a fi arestat. Victor Ponta isi dadea cu parerea daca ar fi sau nu vinovat. Liviu Dragnea, condamnat in prima instanta din pozitia de ministru. Victor Ponta acuza acum nici mai mult nici mai putin ca justitia face politica", adauga liberalii, indicand ca exemplu si cazul Dan Sova.

Liberalii subliniaza ca singura sursa a politicii este votul. Ei afirma ca Victor Ponta refuza organizarea de alegeri partiale, iar pentru acest motiv trebuie sanctionat, fiind vorba de un derapaj de la normele democratice.

PNL acuza PSD ca a blocat proiectul liberal privind votul prin corespondenta. "Domnule Ponta, ati vrut sa ajungeti presedintele Romaniei prin sabotarea deliberata a romanilor din diaspora. E timpul sa recunoasteti si sa parasiti puterea", completeaza liberalii.

Potrivit liberalilor, Ponta si Dragnea au stabilit un sistem prin care participarea diaspora la vot sa fie blocata, nerespectandu-se numarul de sectii din strainatate.

Votul prin corespondenta este necesar, iar acest sistem este o uzanta pentru statele democratice, se arata in motiunea de cenzura.

"Concluzia este simpla: principalul blocaj privind exercitarea dreptului la vot prin corespondenta vine din partea PSD. Daca in actuala sesiune parlamentara proiectul de lege privind votul prin corespondenta nu este adoptat, exista riscul ca la viitoarele alegeri parlamentare din 2016 sa se voteze prin aceleasi metode ca si la alegerile din 2014, iar dreptul la vot sa fie in continuare ingradit. Guvernul Ponta a atins limita incompetentei si a lipsei de buna-credinta in privinta votului prin corespondenta", se mai sustine in document.

PNL considera ca singura solutie pentru deblocarea introducerii votului prin corespondenta este schimbarea echipei guvernamentale.

Liberalii critica Guvernul si pentru neorganizarea alegerilor partiale. "Aceeasi calcare in picioare a dreptului la vot de catre Guvernul Ponta se produce in aceste zile, dupa ce justitia a constatat 'excesul de putere' al Executivului. Victor Ponta refuza reprezentarea politica a cateva sute de mii de romani.

Domnule Ponta, de ce nu refuzati sa primiti la buget si taxele sau impozitele pe care le platesc acesti oameni? 'Nu exista taxare fara reprezentare' este o regula de aur o democratiei pe care dumneavoastra o ignorati cu buna stiinta", mentioneaza semnatarii motiunii.

Ei amintesc ca exista trei decizii ale instantelor in care Guvernul este condamnat pentru "refuzul" de a organiza alegeri partiale pentru mandatele vacante de primari, consilieri si parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL motiune cenzura, #PNL motiune Guvern Ponta , #motiune cenzura