Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Daniel Oajdea la Tv Ziare.com: Boc a scapat de sub control unii ministri

Marti, 15 Iunie 2010, ora 13:24
2323 citiri
Daniel Oajdea la Tv Ziare.com: Boc a scapat de sub control unii ministri

Daniel Oajdea, deputatul PD-L propus pentru excluderea din partid, se declara optimist in ceea ce priveste motiunea de cenzura, fiind de parere ca nici macar cei din Opozitie nu sunt interesati ca Guvernul Boc sa cada.

"Nu conteaza votul meu. Conteaza ca eu sa imi tin cuvantul pe care l-am dat alegatorilor mei, conteaza sa imi tin promisiunile. Oricum Guvernul nu va cadea, pentru ca PSD si PNL nu are niciun interes in asta.

Eu nu am iesit din PD-L si nici nu voi iesi, pentru ca sunt si aici oameni corecti care inca vor binele celor care i-au ales", a declarat miercuri deputatul PD-L, Daniel Oajdea, la televiziunea Ziare.com.

"Fiind o problema foarte importanta am hotarat sa fac o discutie cu oamenii si am pus la fiecare scara de bloc un afis si i-am invitat la discutii. Nu trebuie sa dai dreptul altcuiva sa vina in locul tau si sa hotarasca pentru tine.

In urma referendumului ei au decis ca eu sa nu votez motiunea de cenzura. Si eu sunt un om de cuvant si asa o sa fac. Nu am iesit din PD-L si nici nu voi iesi. Nu sunt partide de sfinti in Romania, in fiecare partid sunt probleme, dar trebuie sa vezi problemele si sa le rezolvi", a precizat acesta.

Deputatul pedelist, propus pentru excluderea din partid, sustine ca motiunea de cenzura depusa de Opozitie are un singur scop - caderea Guvernului Boc, insa ea nu vine cu solutii si in plus cele doua partide au pareri total contradictorii de scoatere a Romaniei din criza. Acesta a avut cuvinte de lauda si pentru presedintele Traian Basescu.

"Traian Basescu a avut tot timpul o pozitie corecta, de sprijin deschis fata de parlamentari, desi toata lumea il suspecteaza de rea credinta. El nu este duplicitar - acum daca il credem sau il credeti e alta discutie, dar ce a vorbit si la intalnirea de la Snagov si ce le-a reprosat ministrilor a fost corect", a apreciat acesta.

Daniel Oajdea mai spune ca exista riscul, avand in vedere ca motiunea nu are un program coerent, de a se ajunge la o criza politica care sa genereze cresterea euro, a pretului carburantilor si a tuturor preturilor, dar exista si riscul sa nu se primeasca transa de la FMI.

"Sa stiti ca eu le-am spus alegatorilor mei ca marirea taxelor era mult mai periculoasa, ar fi dus la cresteri necontrolate. Guvernul trebuia sa aiba o atentie deosebita asupra pensionarilor.

Sunt oameni care nu mai asteapta nimic de la viata si vor ca ultimele lor zile sa le petreaca acceptabil. Cand le iei si acesti bani asta duce la scurtarea vietii, de aceea am considerat ca pensiile mici nu trebuie afectate. Cred ca trebuia sa se recurga la reducerea aparatului de stat. Trebuie sa fim constienti ca in Romania e nevoie de o reforma puternica a statului", a mai spus acesta la televiziunea Ziare.com.

In fiecare partid sunt oameni corecti

Daniel Oajdea este de parere ca in fiecare partid sunt oameni corecti, dar astia sunt, de regula, cei care nu detin functii importante.

"Ei insisi sunt dezamagiti de lideri si nu au ce sa faca. Nu voi pleca din partid decat dat afara si nu voi inceta sa imi spun punctul de vedere. Speculatiile sunt firesti si aceasta este situatia. PSD si PNL nu vor sa preia conducerea ci doar sa castige capital politic. Si in PD-L exista multi oameni corecti si chiar daca trece motiune unele ministere trebuiesc oricum remaniate", a mai mentionat acesta.

Boc este un om de bun simt

Daniel Oajdea a precizat ca premierul Boc este un om cu foarte mult bun simt, dar are si unele probleme.

"Domnul Boc este un om de foarte mult bun simt, dar a scapat de sub control pe anumiti ministri. De multe ori a facut tot felul de balbe si a doua zi a trebuit sa le corecteze si si-a pierdut credibilitatea. Momentan, cred ca este posibil sa infiintam Partidul Democrat cu o parte din cei care nu au renuntat la idealul sa faca bine celor pe care i-au ales.

Eu nu pot pleca din acest partid si i-am cerut si premierului sa vina cu masuri complementare. Romania nu se vindeca daca nu venim cu programe coerente si sa nu mai permita firmelor care fac lucrari de proasta calitate sa faca in continuare asta. Cred ca trebuie impuse alte tipuri de impozite si ar trebui sa renunte la spaga in sistemul centralizat", a mai mentionat acesta.

Daniel Oajdea a mai spus ca au oameni competenti in PD-L, insa in Guvern au ajuns si unii din cei care nu stiu sa isi faca treaba.

"Trebuie sa avem un guvern care sa se bucure de incredere. Eu am foarte multe intiative legislative in vedere, dar este foarte important ca si cei care cu muncesc sa fie de acord cu ele. Trebuie sa se treaca urgent la reforme si sa muncim. Sigur ca voi sprijini guvernul in toate solutiile corecte pe care le are", a conchis Oajdea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Daniel Oajdea Ziarecom, #oameni corecti PDL, #Emil Boc bun simt , #motiune cenzura