De la cititori: Cronica unui esec anuntat

Joi, 17 Iunie 2010, ora 08:40
1713 citiri
De la cititori: Cronica unui esec anuntat

Si a fost si motiunea de cenzura! Ce mai freamat, ce mai zbucium! Pentru cei care au sperat pana in ultimul moment ca acest guvern va cadea, trebuie sa fi fost o mare dezamagire. Au fost lupte crancene in ambele tabere implicate. Puterea s-a mobilizat calculand cate pierderi de voturi va avea, iar opozitia a facut totul pentru a atrage tradatorii.

Dupa ce cu o seara inainte a pierdut lupta pentru numirea judecatorilor de la CCR, Opozitia si-a adunat toate resursele si toata imaginatia pentru a trece motiunea prin Parlament. Au avut loc adevarate miscari de trupe in randul sustinatorilor motiunii.

Membri de partid sau nu, pensionari sau nu, cu totii au facut parte dintr-o mare regie menita sa impresioneze opinia publica si sa puna presiune pe parlamentari. Agitatorii si-au facut treaba, incitandu-i pe ceilalti la imbrancelile cu jandarmii, figurantii si-au facut si ei treaba pentru care au fost adusi, dotati si platiti. Lesinuri in direct, lacrimi si sange.

Ca la 1907, "rasculatii" au agitat pumnii in directia "jindarilor", stropindu-i cu apa, ceea ce pe canicula aia nu cred ca a fost chiar rau. Pentru un impact vizual mai puternic, ce s-a vrut socant pentru participantii din fotolii la revolta televizata, a aparut un grup de tineri imbracati in rosu.

Costumati precum membrii Ku-Klux-Klan, acestia au plimbat prin fata camerelor niste manechine infipte in niste tepe. Manechinele aveau, desigur, chipurile unor membri ai Guvernului, sugerand intoleranta si ura pentru cei aflati la guvernare. Au venit si televiziunile, dornice de a reda atmosfera. Acestea au amplificat evenimentele prin filmari strategice si interviuri la cald.

Vazute de sus, evenimentele nu mai pareau atat de tensionate. ,"Multimea" nu era chiar multime si era formata din doar cativa pensionari razboinici, usor de manipulat. Ceea ce s-a vrut sa fie prezentat ca o expresie a nemultumirii unei tari intregi, s-a dovedit a fi doar o mica piesa de teatru ambulant. S-a huiduit, s-a injurat, au fost imbranceli cu jandarmii, etc. Totul in limite dinainte stabilite, adica asa cum trebuie la o demonstratie specific romaneasca.

Au fost chiar amenintari cu patrunderea in Parlament, daca motiunea pica. Insa, in afara acelor agitatori care trageau de gardurile jandarmeriei, multimea nu era prea convinsa ca ar vrea sa mai faca si asta. S-au multumit sa huiduie pasnic si sa se rezume doar la amenintari amarnice asupra ecranelor cu imagini de la lucrarile Parlamentului.

Mult doritul si asteptatul asalt final al Parlamentului n-a intrat in contractul pe care l-au semnat. Si oricum, reduta jandarmilor, chiar asa putini cum erau, a rezistat cu succes, dupa o retragere strategica.

Dincolo, la racoare, parlamentarii au tras cat mai mult de timp pana la votul final, doar-doar "poporul" se va plictisi sau va obosi si va pleca acasa. Oricum au avut autorizatie doar pana la ora 17. Ca atunci incepea si meciul la tv ... Mitingul a fost un fiasco total din punct de vedere al organizarii si al "punerii in scena". Elementele de viata autentica s-au suprapus cu suprarealismul fortat si lipsit de imaginatie a organizatorilor care au dat dovada de amatorism in organizarea acestui miting.

De aceea, desi a fost ajutata din plin si de televiztiuni, care numai ca nu i-au indemnat pe oameni sa le rupa gatul jandarmilor, Opozitia a esuat lamentabil. Nu-i mai putin adevarat ca si puterea a cam tremurat putin pana la numararea voturilor, diferenta fiind de doar 8 voturi impotriva motiunii.

Dupa ce si-au sters transpiratia, partidele au facut inventarul tradatorilor si i-au exclus. Pe ceilalti inca ii mai cauta. Pentru ca inca nu se stie de ce au ajuns in urne bile din guma de mestecat, monede, ghemotoace de hartie ... Probabil ca au fost unii care au vrut sa impace constiinta cu directivele de partid, furandu-si astfel singuri caciula? Acum oricum nu mai conteaza! Scopul a fost atins, sampania lui Udrea poate sa spumege-n pahare precum furia populara de la portile Parlamentului, iar Guvernul e liber, in sfarsit, sa faca ceea ce are de gand.

In concluzie, ramane cum am vorbit! Pensiile se vor reduce cu 15%, salariile cu 25%, indemnizatiile de crestere a copilului, ajutoarele de somaj, etc. Desi "nemuritorul" Boc a tinut sa ne asigure ca toate astea vor fi doar temporar, stim cu totii (sau macar banuim) ca nu va fi asa. Pentru ca situatia din Romania este deja "temporara" de vreo douazeci de ani ...

Peste toate astea, stapaneste nevazut dar simtit din plin, marele Zeus. Ochiul lui ager, atoatevazator, vegheaza ca totul sa iasa cum si-a dorit. Supusul lui, Boc, si-a facut din plin datoria implinindu-i si aceste dorinte, aproape jertfindu-se pe sine insusi pe altarul bunastarii de partid.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#motiune cenzura Guvern, #proteste reduceri salarii, #proteste pensionari, #masuri austeritate Guvern , #motiune cenzura