Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Emil Boc: Opozitia propune solutii pamfletare

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 14:02
3369 citiri
Emil Boc: Opozitia propune solutii pamfletare
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, in plenul reunit al Parlamentului, ca, desi motiunea de cenzura reprezinta un exercitiu democratic, politic si constitutional, textul acesteia este unul pamfletar.

Motiunea de cenzura in Parlament, minut cu minut

"Am constatat ca solutiile oferite de Opozitie sunt fie de natura pamfletara, si acesta este textul motiunii de cenzura, fie unele solutii, precum cele 100 propuse de PSD, duc la majorarea deficitului cu peste 10% din PIB. Daca am aplica masurile dumneavostra populiste, nu am face altceva decat sa facem ceea ce ar face un medic, care in loc sa-i ofere unui bolnav de diabet un tratament corespunzator, i-ar prescrie zahar sau produse din zahar, agravandu-i boala.

Cu tot regretul spun, acestea sunt solutiile oferite de Opozitie, solutii care sunt menite sa agraveze, si nu sa vindece bolile de care sufera sistemul financiar si economic romanesc", a declarat Boc in sedinta de plen.

Boc si-a inceput discursul din cadrul dezbaterii motiunii de cenzura criticand mostenirea guvernarii Tariceanu dintre 2007-2008 cand "s-a dat mai mult decat se putea" la salarii si pensii, fenomen care cuplat cu criza economica mondiala a dus Romania in colaps.

Motiunea de cenzura poate afecta bursa si cursul?

"In trecut, oamenilor li s-au oferit lucruri fara acoperire si acum suntem nevoiti sa platim aceste lucruri. (...) In 2007 si 2008, s-a dat mai mult decat se putea. S-au platit in avans salarii, pensii si alte ajutoare sociale. Oemnii vad ca nu mai primesc cat au primit in trecut si sunt nemultumiti pe buna dreptate", a spus Emil Boc.

"Dragi romani, populismul si demagogiile masurilor luate in 2007-2008 ne-au incarcat factura crizei economice, am cheltuit peste opt miliarde de euro cu pomeni electorale", si-a continuat Boc discursul, subliniind, in mai multe randuri, ca anii 2007 si 2008 au fost complet ratati din perspectiva absorbtiei fondurilor europene.

"Avem un stat care, asa cum am spus, consuma mai mult decat produce. Un stat care, timp de 20 de ani, a incurajat mai mult nemunca si mana intinsa decat munca. Avem un stat care, timp de 20 de ani, a incurajat privilegiile politice. Avem un stat supradimensionat, birocratic si obez", a descris primul ministru tara in care traim.

Nastase: Motiunea de cenzura va trece

Seful Guvernului a oferit din nou exemplul bolnavului care trebuie tratat chiar daca medicamentul este neplacut, una dintre comparatiile omniprezente in discursurile premierului.

"Ce faci atunci cand suferi de o boala grava? Te tratezi, chiar daca medicamentul este dureros, sau mori? O asemenea alternativa am avut si noi, atunci am ales guvernarea bazata pe responsabilitate si nu pe populism. Am ales aplicarea unui medicament amar, dar care ne vindeca. Stiu ca acest medicament nemultumeste oamenii, pentru ca au fost obisnuiti sa primeasca mai mult decat se putea. Acea cale era falimentara, am stopat acea cale si, cu masuri ferme, am intors Romania pe drumul cel bun", a mai spus primul mnistru.

In finalul discursului, Emil Boc a promis o crestere economica pentru 2011, precizand ca "unele semne bune au aparut deja in economie, aceste semne sunt dovada ca mergem in directia corecta".

Hasotti i-a facut cadou lui Boc o carte cu realizarile Guvernului, care contine pagini goale

"Spun doar ca ceea facem este corect pentru aceasta tara, suntem pe calea de a ajunge la o crestere economica sanatoasa si care sa ne permita sa avem salarii si pensii platite decent in aceasta tara. Vom iesi la liman cu conditia sa nu abandonam reforma si sa nu facem pasi inapoi. Vom reusi, cu conditia sa nu cedam in fata demagogilor, cu tolba plina de promisiuni mincinoase sau in fata aventurierilor care exploateaza nemultumirile romanilor", a spus Emil Boc.

"De la inceputul anului, am facut progrese. Stiu ca putem apara roadele muncii noastre de minciunile si demagogiile gasite din plin in textul motiunii. Autorii motiunii propun reteta unui dezastru garantat. (...) Va solicit sa respingeti aceasta motiune, pentru a continua sirul reformelor care va scoate tara din recesiune, iar 2011 va fi anul in care Romania va inregistra o crestere economica", a conchis Emil Boc.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Emil Boc discurs motiune, #motiune cenzura Guvern Boc, #motiune cenzura PSD , #motiune cenzura
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Daca romanii se lasa manipulati, platesc. Doua generatii, la greu cu populismul/ demagogia Basescu - Boc - Udrea- Anastase