Gusa: Motiunea nu va trece, la limita

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 14:18
2199 citiri
Gusa: Motiunea nu va trece, la limita
Foto: Arhiva

Cozmin Gusa nu crede ca motiunea de cenzura a USL va trece la vot, vineri, sustinand ca o cadere a Guvernului Ungureanu i-ar pune pe cei din Opozitie in situatia dificila de a refuza guvernarea.

"Cred ca motiunea nu va trece, la limita(...) Acest fapt va contabiliza insa o crestere a puterii USL (cu care va fi creditat cuplul Ponta-Antonescu), o sporire a revoltei impotriva 'guvernantilor care nu se mai lasa dusi!', dar in acelasi timp le va permite uselistilor sa nu se puna in situatia dificila de a refuza guvernarea", a declarat Gusa pentru Evenimentul Zilei.

Senator al Puterii: Motiunea va trece. Daca nu, inseamna ca PSD s-a speriat - Interviu Ziare.com

Cozmin Gusa crede ca Opozitia nu are interesul sa preia puterea in acest moment.

"Un accept al guvernarii, dupa o eventuala cadere a guvernului MRU, ar mina practic pana-n toamna scorul electoral al USL (obtinut cvasi-exclusiv printr-o strategie de demonizare a guvernarilor Basescu), care, in mod evident, nu are vreo solutie miraculoasa prin care sa modifice substantial in bine starea economica a tarii", a explicat analistul politic.

In opinia sa, Victor Ponta nu ar accepta o nominalizare ca premier din partea lui Traian Basescu.

"Daca pronosticul meu va fi infirmat si motiunea va trece, nu cred ca Victor Ponta va accepta vreo nominalizare din partea lui Traian Basescu. La limita, se va merge pe solutia unor alegeri in debutul toamnei, cu acelasi guvern demis care va gira administrativ Romania pana atunci, cu prerogative reduse", crede analistul politic.

Vineri se dezbate si se voteaza in Parlament motiunea de cenzura a USL intitulata "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!". Motiunea a fost semnata de 116 parlamentari si a fost citita luni in Parlament, in lipsa premierului Ungureanu.

Pentru a fi adoptata, motiunea trebuie sa fie votata de 231 de parlamentari, in conditiile in care, la momentul depunerii ei, teoretic, Opozitia nu detinea decat 217 senatori si deputati. In ultimele zile insa mai multi parlamentari ai Puterii au trecut in Opozitie sau au anuntat ca vor vota motiunea, asa ca exista toate sansele ca Guvernul sa pice.

Senator al Puterii: Motiunea va trece. Daca nu, inseamna ca PSD s-a speriat - Interviu Ziare.com

Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a declarat joi ca Opozitiei ii mai lipsesc patru voturi, dar ele vor fi obtinute pana la momentul votului.

In schimb, reprezentantii Puterii, in frunte cu liderul PDL Emil Boc, se arata increzatori ca motiunea nu va trece, in ciuda optimismului afisat de liderii USL.

#Gusa motiune cenzura Ungureanu, #Cozmin Gusa motiune USL, #Gusa Ponta premier , #motiune cenzura