Guvernul Ciolos, fata in fata cu motiunea: "Achim Irimescu trebuie sa plece"

Luni, 16 Mai 2016, ora 09:17
3447 citiri
Guvernul Ciolos, fata in fata cu motiunea: "Achim Irimescu trebuie sa plece"
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatii vor dezbate, luni, motiunea simpla depusa de PSD si ALDE impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, urmand ca votul sa fie dat marti, in sesiunea de vot final.

Motiunea simpla PSD-ALDE impotriva ministrului Irimescu a fost depusa saptamana trecuta in Camera Deputatilor, scrie News.ro.

Motiunea este semnata de 84 de deputati.

Conform textului documentului, semnatarii vor sa sanctioneze "derapajele grave" din domeniul agriculturii in patru zone: neacordarea subventiilor, blocarea accesarii de fonduri europene prin PNDR, blocarea investitiilor in sistemele de irigatii, managementul defectuos la nivelul ministerului si al unitatilor subordonate.

La PSD a aparut prima motiune de cenzura la adresa Guvernului Ciolos. Ce spune Dragnea

"Din momentul in care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze si motivatii despre cum nu se poate sau de ce nu poate sa faca treaba. De fapt, pe langa episoadele halucinante privind declaratiile publice, se observa cert ca nu stie ce si cum sa faca nimic. Dupa doar cinci luni de mandat la conducerea ministerului, actualul ministru al Agriculturii a reusit sa blocheze si sa distruga tot, atat prin actiunile sale, cat si prin inactivitatea sa", se arata in motiunea simpla.

Motiunea care viza ministrul Justitiei a fost respinsa: Cei mai multi deputati s-au abtinut

Semnatarii sustin ca majoritatea blocajelor si problemelor sunt cauzate in principal de distrugerea aparatului administrativ al ministerului si institutiilor subordonate si de "deciziile de management haotice si bazate doar pe dorinte subiective".

Deputatii PSD si ALDE il acuza pe Achim Irimescu de faptul ca a reorganizat Ministerul Agriculturii fara nicio fundamentare tehnica, a desfiintat Directia Generala de Industrie Alimentara, transformand-o in serviciu, desi industria alimentara a adus 4% din PIB in anul 2015, a desfiintat toate posturile de director general adjunct si alte posturi de director, aducand institutii din subordine intr-o situatie de blocaj institutional.

Semnatarii motiunii sustin ca activitatea lui Achim Irimescu "afecteaza siguranta nationala, prin amenintarea securitatii alimentare a Romaniei".

"Acest ministru trebuie sa plece astazi, pentru a nu desfiinta din economia Romaniei intregul sector agro-alimentar si a ne transforma astfel in cersetorii Europei!", sustin deputatii PSD si ALDE.

Citește și:
Sorin Ioniță despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „Melanj de kitsch istoric și revanșism provincial; ne face de râs pe toți”
Sorin Ioniță despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „Melanj de kitsch istoric și revanșism provincial; ne face de râs pe toți”
Analistul politic Sorin Ioniță a comentat joi, 6 octombrie, discursul pe care europarlamentarul PNL Rareș Bogdan l-a susținut în Parlamentul European cu privire la aderarea României la...
Klaus Iohannis nu vrea să renunțe la reforma în Educație moșită de Sorin Cîmpeanu: „Aceste legi se referă la viitor”
Klaus Iohannis nu vrea să renunțe la reforma în Educație moșită de Sorin Cîmpeanu: „Aceste legi se referă la viitor”
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 6 octombrie, că nu își dorește ca guvernul să renunțe la legile Educației întocmite de fostul ministru acuzat de plagiat, Sorin Cîmpeanu, în...