Kelemen Hunor anunta ca UDMR voteaza motiunea: Alta concluzie nu pot sa trag decat stop joc

Luni, 07 Octombrie 2019, ora 21:40
4165 citiri
Kelemen Hunor anunta ca UDMR voteaza motiunea: Alta concluzie nu pot sa trag decat stop joc
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a afirmat, luni, ca UDMR va vota motiunea de cenzura. El a adaugat ca Guvernul care va urma dupa motiune va avea un mandat simplu, deoarece, fiind la putere pentru o perioada scurta de timp, nu mai poate face minuni.

"Suntem poate cei mai previzibili parlamentari, asa vom face cum am spus, am semnat si vom vota. Asa am facut si in iunie. Nu s-a schimbat din mai absolut nimic si in acest moment nu cred ca mai sunt sanse de a schimba ceva. Lucrurile sunt foarte clare, vom semna motiunea de cenzura. Nu cred ca mai are acest guvern combustibil. S-a destramat coalitia, nu vad directia. Daca ne uitam ce nu s-a intamplat in lunile care au trecut, alta concluzie nu pot sa trag decat stop joc. Nu vreau sa mai intru in detalii, ce proiecte de legi, cum s-a comportat Ministerul de Interne, ce proiecte sunt in parlament, in acest moment nu mai vad acel combustibil, acea rezerva", a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a sustinut ca motiunea de cenzura trebuia depusa in prima zi de sesiune parlamentara, fiind amanata pentru a intra in campanie electorala, insa viitorul Guvern va avea un mandat simplu, aflandu-se la putere pentru scurt timp.

"In discutiile mele cu colegii din parlament am spus ca ar trebui discutia pe doua paliere. Avem un an electoral cu doua randuri de alegeri si de gestionat treburile tarii. Un guvern care nu permite nici cheltuieli mari nici derapaje economice si organizeaza tara asa cum trebuie. E un mandat simplu, spre finalul unui mandat nu poti sa faci minuni. Romania de mult nu a avut posibilitatea sa aiba patru ani fara alegeri, inca patru ani fara alegeri. Pe termen lung oamenii politici ar trebui sa se gandeasca. Poti sa construiesti ceva", a subliniat prezidentiabilul UDMR.

Totodata, Kelemen Hunor precizeaza ca alegerile anticipate nu pot fi organizate, deoarece se incalca decizii ale CCR.

"Anticipatele? Serios, stiu exact cum functioneaza masinaria. Alegeri anticipate e aproape imposibil sa provoci inainte cu jumatate de an, cu un an inainte de alegeri. trecem de deciziile CCR, nu e fezabil pentru mine. Trebuie gestionata aceasta perioada corect.

Ce guvern? Cei care au anuntat ca sunt gata pentru a prelua guvernarea. PNL a anuntat, a despus motiunea, au responsibilitatea aceasta. Noi trebuie sa ii ajutam pe ei. Ludovic Orban mi-a zis foarte corect, onest, acum trei saptamani, ca el va fi propunerea PNL. Au luat o decizie. Eu am spus bine, e treaba voastra. Dar este clar ca nu ramane tara fara Guvern. Orice om politic daca vrea spa dea jos guvernul trebuie sa fie constient ca trebuie sa participe la guvernare", a conchis Hunor.

Guvernul a aprobat ”salariu minim european”. Legea merge în regim de urgență la Parlament
Guvernul a aprobat ”salariu minim european”. Legea merge în regim de urgență la Parlament
Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie 2022 a...
Soarta Alianței Dreapta Unită, pecetluită. Elena Lasconi: Oricum nu mai există. Nu mai putem defila cu Ludovic Orban
Soarta Alianței Dreapta Unită, pecetluită. Elena Lasconi: Oricum nu mai există. Nu mai putem defila cu Ludovic Orban
Elena Lasconi, favorită la șefia USR, a declarat vineri, 21 iunie, că a vorbit cu REPER pentru a face o reconstrucție a USR, însă spune că nu vede ca „în poza asta de reconstrucție să...
#motiune cenzura Dancila , #motiune cenzura
  1. Guvernul a aprobat ”salariu minim european”. Legea merge în regim de urgență la Parlament
  2. Soarta Alianței Dreapta Unită, pecetluită. Elena Lasconi: Oricum nu mai există. Nu mai putem defila cu Ludovic Orban
  3. Elena Lasconi surprinde cu un nou discurs: „În USR este loc atât pentru gay, cât și pentru hetero”
  4. Ciolacu a cerut pregătirea proiectului de hotărâre privind data prezidențialelor. Când vor avea loc
  5. Țeapa luată de AUR într-o importantă comună din Bihor. Candidatul care a câștigat primăria a fost refuzat de partidul lui Simion
  6. Cum a rămas Iohannis fără susținători la șefia NATO: „În politică nu se respectă nici înțelegerile scrise”
  7. Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost percepută ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
  8. Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
  9. Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
  10. Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”