Liderii de grup ai Puterii il cheama la explicatii pe Geoana

Joi, 10 Iunie 2010, ora 22:06
1587 citiri
Liderii de grup ai Puterii il cheama la explicatii pe Geoana
Foto: Arhiva

Membrii Biroului Permanent al Senatului si liderii de grup din partea PD-L, UDMR si UNPR il invita pe Mircea Geoana la o discutie, vineri, pentru a explica decizia sa de blocare a convocarii Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului in urma scrisorii presedintelui pe tema motiunii de cenzura.

Membrii Biroului Permanent al Senatului si liderii de grup din partea PD-L, UDMR si UNPR au decis sa il invite pe presedintele Senatului, Mircea Geoana, la o discutie privind cauzele care au dus la pozitia acestuia de blocare a convocarii unei sedinte a Birourilor Reunite ale celor doua Camere, in ciuda unei solicitari in acest sens venite din partea Presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, se arata intr-un comunicat al vicepresedintelui Senatului, Anca Boagiu (PDL).

Intalnirea ar urma sa aiba loc vineri 11 iunie, la ora 10.00, la sala Constantin Stere din cadrul Senatului Romaniei.

Anastase i s-ar supune lui Basescu, dar Geoana se opune

"Din punctul nostru de vedere, al senatorilor PD-L si UDMR, membri ai Biroului Permanent al Senatului, este inadmisibil ca presedintele Geoana sa ia o asemenea decizie discretionara si profund politicianista.

Daca sesizarea presedintelui Basescu nu ar fi fost binevenita sau incorecta, membrii Birourilor Reunite ar fi putut mentine decizia initiala privind votarea motiunii marti 15 iunie. Este cu atat mai suspecta decizia crispata a domnului Geoana cu cat opozitia ar fi avut majoritate in Birourile Reunite. Domnul Geoana uita ca a fost ales in aceasta functie de senatori si ar fi fost cel putin colegial din partea lui sa se consulte cu membrii Biroului Permanent inainte de lua o decizie care pana la urma afecteaza imaginea institutiei Senatului Romaniei.

Din toate aceste motive, asteptam explicatii din partea presedintelui Geoana in timpul intalnirii de maine pe care speram ca o va onora", a declarat Boagiu, citata in comunicatul remis Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare privind devansarea dezbaterii motiunii de cenzura, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, mentionand ca asteapta un raspuns din partea lui Mircea Geoana pentru convocarea Birourilor Permanente reunite.

Geoana ii scrie lui Basescu: Votarea motiunii in 15 iunie respecta Constitutia

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, i-a adresat presedintelui Basescu, joi, o scrisoare in care ii raspunde la solicitarea privind devansarea dezbaterii motiunii de cenzura, precizand ca, potrivit Constitutiei, dezbaterea are loc dupa 3 zile de la prezentare, adica nu inainte de 3 zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#motiune cenzura Guvern Boc, #Geoana blocare devansare motiune , #motiune cenzura