Opinii: Lotiunea de cenzura

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 13:01
1982 citiri
Opinii: Lotiunea de cenzura

Deci, gloriosul eveniment al ipoteticei dari de-a berbeleacul a guvernului Boc s-a fasait. Motiunea (ca sa nu zicem lotiunea) de cenzura a avut efectul unei energice frectii la un picior de lemn.

Monstruoasa coalitie pesedisto-mogulesco-sindicala s-a dovedit o alcatuire mai subreda decat o credeau chiar inamicii sai de la putere, pe care cu siguranta ca i-au trecut de cateva ori sudorile simtind adierea rece si neprietenoasa a uracioasei Opozitii. Inclusiv atunci cand clamau sus si tare ca lor de nimeni nu le este frica.

Manifestatia sindicala care ar fi trebuit sa zguduie Capitala s-a dovedit si ea o improvizatie pe cat de scumpa, pe atat de inutila pentru organizatorii ei, care ar fi trebuit sa fi invatat din clasicii bolsevismului ca o situatie revolutionara trebuie sa se coaca si ca spiritul acesteia trebuie mai intai sa impregneze masele inainte ca revolutia sa se produca.

Ceea ce nu se poate spune ca s-a intamplat in cazul ostii de stransura tocmita sa-i "ajute" in luarea deciziilor pe alesii nehotarati in privinta capatului de ciolan pe care ar fi bine sa mizeze in acel moment. Manifestatia a fost de fapt o mineriada avortata si e bine ca a fost asa, pentru ca oricum imaginea noastra in lume nu este prea stralucita.

Evenimentele au invederat si subrezenia mezaliantei dintre pesedisti si liberali, care nu se asorteaza unii cu altii de nicio culoare si a caror grija primordiala a fost sa-si faulteze cat mai eficient "aliatul" de ocazie. Lucru care i-a reusit in primul rand partenerului liberal, care si-a lasat colegul in ofsaid in fazele decisive, in pofida fratietatii afisate la vedere. Nu-i vorba, a beneficiat din plin de entuziasmul infantelui Ponta care si-a dat (si) cu aceasta ocazie examenul de imaturitate punctand copios impotriva imaginii proprii mai bine decat ar fi reusit adversarii din afara si din interiorul partidului sau.

Cum altfel decat ridicole am putea taxa numeroasele sale iesiri delirante la rampa in care ne anunta iminenta victoriei si agonisirea a tot mai multe voturi din tabara adversa. Sau mai apoi participarea la manifestatia sindicala si indemnurile inaripate adresate manifestantilor de a invada la nevoie sediul Parlamentului si asertiunile sale despre armele de nimicire in masa cu care ar fi fost dotate fortele de ordine.

Se pare ca, aflat intr-un deficit peren de personalitate, se simte tot mai bine in tunica imaginara de Che Guevara mioritic. Iar miercuri seara cine se fataia cu o alura de rac fiert pe ecranele televizoarelor ingaimand ceva despre tradatorii care n-au mai tradat, desi au primit ceea ce au cerut? Nu Antonescu, care a stat mai la fereala, ci tocmai Ponta, care ne-a promis si alte motiuni viitoare, probabil victorioase.

In concluzie, Putere-Opozitie 1-0. O victorie care n-ar fi cazul insa sa fie interpretata prea triumfalist nici de castigator. A castigat doar datorita inexistentei unei alternative reale. De aceea au fost numai 20-30.000 de manifestanti, de aceea nu i-a plans prea multa lume pe perdanti, cu exceptia trompetelor propagandistice traditionale, de aceea nu s-a prea luat in serios motiunea.

Alianta PSD-PNL-PC nu a insufletit mintea si bratele poporului. Dar situatia se poate schimba oricand. Limita rabdarii populare este indefinita si imprevizibila. Ceea ce n-au reusit sa realizeze agitatorii de ocazie, poate sa reuseasca o scanteie mai mult sau mai putin intamplatoare produsa de vreunul dintre incompetentii si iresponsabilii de la parghii. Atunci nu va fi la fel de usor.

Situatia este cu adevarat dramatica. Nu pentru cei care o clameaza, ci pentru aceia pentru care foamea nu este doar o figura de stil. Persoane care exista cu adevarat, nu numai in imaginatia propagandistilor de partid si care sunt cel mai putin vinovati de ceea ce se intampla. Recentele evenimente ar trebui sa fie o invatatura de minte pentru toata lumea.

Citeste si:
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut joi, 30 iunie, că propunerea PSD privind taxarea luxului este o ”ipocrizie”, în condițiile în care mulți social-democrați,...
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut joi, 30 iunie, o analiză a OUG care prevede compensarea prețului carburanților cu 50 de bani per litru. Potrivit fostului...
Comentarii