Ludovic Orban: Cea mai buna solutie pentru Romania o reprezinta alegerile anticipate

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 20:40
4580 citiri
Ludovic Orban: Cea mai buna solutie pentru Romania o reprezinta alegerile anticipate
Foto: Hepta.ro

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca liberalii vor decide vineri delegatia pentru consultarile de la Cotroceni, insa este certa nominalizarea sa pentru functia de premier, iar cea mai buna solutie ar fi declansarea de alegeri anticipate.

"Vom participa la consultari si vom prezenta pozitia PNL. Vom lua decizia privind strategia partidului, componenta delegatiei si mandatul. In mod evident, vom avea consultari cu partenerii nostri", a mai spus liderul PNL.

Acesta a precizat ca el este propunerea PNL de premier, lucru care nu se mai poate schimba, decizia fiind luata anterior.

"Prima mea propunere pe care o voi formula colegilor mei va fi ca PNL sa nu sustina nicio formula de guvernare in care sa fie PSD. Alte formatiuni politice pot sa faca alte lucruri. Noi nu putem sustine nicio formula de guvernare care are sprijinul PSD sau contine PSD in interiorul formulei de guvernare", a spus Orban.

Acesta a precizat ca "cea mai buna solutie pentru Romania o reprezinta alegerile anticipate", dar pentru ca acest lucru sa se intample ar fi nevoie de un acord politic intre partide care sa aiba un numar suficient de parlamentari care sa permita caderea a doua guverne.

"Si daca se ajunge la formula de anticipate nu mai poate fi lasata aceasta ramasita de guvern, este nevoie sa investim un guvern, chiar daca va fi un guvern de tranzitie, care sa duca intr-o forma sau alta la procedura de anticipate", a spus liderul PNL.

Au existat si surprize neplacute la motiune

Ludovic Orban a mai declarat ca au fost cateva surprize la votarea motiunii de cenzura, existand persoane care au promis ca vor vota si nu au facut-o.

El a facut referire la senatorul neafiliat Emanoil Savin, care s-a aflat la vanatoare, desi a semnat motiunea, si a spus ca "este un capitol inchis".

"Am avut cateva surprize la vot. Eu am avut estimarea pesimista 238 de voturi. Mai erau cativa parlamentari care m-au asigurat ca vor vota. Am avut si cateva defectiuni, senatorul Savin (Emanoil Savin - parlamentar neafiliat, care a semnat motiunea - n.red)", a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

Acesta a spus ca era convins de acum o saptamana ca motiunea va trece.

In plus, Orban a reclamat presiuni uriase asupra parlamentarilor.

"Am traversat foarte multe motiuni, o asemenea presiune cum a fost asupra parlamentarilor nu a existat niciodata in ultimii 30 de ani. Astia au fost in stare de orice. Niciodata nu s-a ajuns la o asemenea campanie mizerabila", a mai spus Orban.

Guvernul Dancila a picat dupa ce motiunea de cenzura depusa de Opozitie a fost votata joi in Parlament. S-au inregistrat 238 de voturi pentru, 4 impotriva si 0 abtineri. Pentru ca motiunea sa treaca era nevoie de 233 de voturi pentru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Orban vot motiune, #Orban alegeri anticipate , #motiune cenzura