Minoritatile nu vor vota motiunea

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 22:54
2054 citiri
Minoritatile nu vor vota motiunea

Liderul minoritatilor, Varujan Pambuccian, a declarat luni ca deputatii pe care ii reprezinta nu vor vota motiunea de cenzura, dar nu prin absenta de la vot, ci neparticipand la sedinta plenului, exprimand astfel "anumite rezerve" fata anumite chestiuni nerezolvate la nivelul Coalitiei.

"Decizia a fost sa nu votam motiunea. Cheia nu e la noi, asa cum spune lumea. Daca faceti socotelile vedeti ca nu e la noi, e mai mare cheia aia despre care vorbim. (...) Nu vom participa la vot, adica nu vom proceda nici asa cum a hotarat Coalitia, iar motivele tin de anumite chestiuni punctuale pe care va trebui sa le rediscutam saptamana viitoare cu Coalitia. Nu vom participa la vot, nu vom fi in sala la momentul votului", a spus Pambuccian, la finalul unei intalniri cu PSD.

El a afirmat ca nu va face publice chestiunile care au determinat grupul sau sa actioneze diferit fata de decizia Coalitiei. "Este un gest prin care ne exprimam anumite rezerve, in privinta anumitor chestiuni pe care nu le-am rezolvat inca la nivelul Coalitiei", a explicat acesta.

Intrebat cum apreciaza sansele motiunii de cenzura, Pambuccian a spus ca sunt "minimale", explicand astfel si decizia grupului sau. "In momentul in care faci un pas trebuie sa stii foarte bine ce se intampla dupa acel pas, ori, in momentul in care lucrurile nu sunt deloc clare cu ce se intampla dupa acel pas, pasul poate sa insemne adaugarea unei crize politice la o criza grava economica. Daca lucrul acesta ar fi clar, ce faci in pasul urmator, decizia noastra ar arata altfel. Sau la fel", a spus Pambuccian, adaugand ulterior ca doua dintre motive sunt sistemul de taxare, asupra caruia nu exista consens, si cheltuielile guvernamentale. "A te apuca dupa sa discuti ce faci si pe ce varianta mergi, deja vorbim de o criza politica in desfasurare (...) Orice plan e mai bun decat o lipsa de plan", a completat deputatul.

Pe de alta parte, Pambuccian a spus ca s-a discutat si despre Klaus Iohannis, in functia de premier, afirmand ca minoritatile sustin in continuare aceasta varianta. "S-a evocat din nou persoana dl Iohannis, la care noi nu am renuntat. (...) Enuntul cred ca a venit din partea noastra. Este o optiune, pe care au avut-o liberalii, este una dintre optiunile posibile", a spus Pambuccian, fara a da mai multe detalii.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat luni ca in coalitie s-a hotarat ca toate grupurile parlamentare care sustin Guvernul sa se abtina de la votul asupra motiunii de cenzura, dar ca decizia apartine grupurilor.

Cu o seara inainte, pedelistul Mircea Toader anuntase ca parlamentarii coalitiei nu vor vota motiunea de cenzura, dar vor fi prezenti la plen. Declaratia a creat iritare in UDMR, liderul Marko Bela recunoscand ca PDL a dat dovada de lipsa de tact, anuntand o decizie pe care grupurile parlamentare nu o luasera.

Minoritatile au stabilit cu PSD un mecanism de consultare periodica

Varujan Pambuccian a mai declarat ca a stabilit impreuna cu PSD un mecanism de consultare periodica, asa cum exista la nivelul Coalitiei, considerand ca cele doua grupuri pot colabora pe chestiuni punctuale.

"Am avut o intalnire foarte buna cu PSD, in urma careia am stabilit un mecanism de consultare periodica. Eu mi-as dori sa avem un asemenea mecanism stabilit si cu PNL, pentru ca mi se pare natural ca pe chestiuni punctuale sa putem merge impreuna", a spus Pambuccian, la finalul unei intalniri cu liderii PSD.

Pambuccian a spus ca i-a facut placere sa vada delegatia social-democratilor, formata din liderul Victor Ponta, presedintele CN al PSD, Adrian Nastase si secretarul general Liviu Dragnea, cu care a dialogat foarte bine.

Citește și:
Deputat furios pe roboții din call center vrea eliminarea lor după ce a sunat la o bancă: "Voi avea o inițiativă legislativă. Este o situație inadmisibilă"
Deputat furios pe roboții din call center vrea eliminarea lor după ce a sunat la o bancă: "Voi avea o inițiativă legislativă. Este o situație inadmisibilă"
Deputatul PNL Gabriel Avrămescu vrea ca apelurile clienților care sună la diferiți furnizori să nu mai fie preluate de mesaje predefinite, ci direct de un angajat. Acesta a sunat la...
Reacția lui Ciucă la semnalul transmis de Iohannis cu privire la suspiciunile de plagiat în cazul lui Lucian Bode
Reacția lui Ciucă la semnalul transmis de Iohannis cu privire la suspiciunile de plagiat în cazul lui Lucian Bode
Premierul și președintele PNL Nicolae Ciucă a reacționat joi, 9 februarie, după ce președintele Klaus Iohannis a subliniat că în cazul suspiciunilor de plagiat asupra ministrului de Interne...