Minoritatile nu vor vota motiunea de cenzura

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 20:54

   

Minoritatile nu vor vota motiunea de cenzura
Deputatul reprezentand minoritatea bulgarilor din Banat, Niculae Mircovici, a declarat marti ca grupul minoritatilor nationale nu va vota motiunea de cenzura a USL.

"Din cate am inteles, nu s-a depus inca nicio motiune de cenzura. Dar daca se va depune, noi in principiu am stabilit ca grupul minoritatilor sa nu voteze motiuni de cenzura pentru a nu destabiliza tara", a declarat Mircovici, citat de Newsin.

USL a decis marti sa depuna motiune de cenzura la adresa activitatii Guvernului Ungureanu. Co-presedintele USL Victor Ponta a anuntat ca cele trei teme incluse in motiune sunt, in ordine, privatizarile anuntate de Guvern, alocarea de "plati ilegale" pentru comunitatile locale si infiintarea facultatii in limba maghiara de la UMF Tg Mures.

Motiunea de cenzura va fi depusa miercuri, urmand sa fie dezbatuta si votata de plenul reunit al celor doua camere parlamentare. Pentru a fi adoptata, motiunea trebuie sa fie votata de 231 de parlamentari, in conditiile in care, teoretic, Opozitia nu detine decat 216 senatori si deputati.

Liderii PDL si UDMR au decis sa fie prezenti in sala de plen la momentul dezbaterilor, dar sa nu voteze.

C.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1486 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
dinum
rank 2
parlamentul este o institutie politica pt politicieni
speram sa nu mai fie parlamentari alesi dupa sex, etnie, rasa, avere, religie.
asa sa ne ajute dzeu!
andrei27
rank 5
bay mircovici
Te faci ca nu pricepi: de fapt nevotand motiunea destabilizezi tzara bay baiatule bay.
Dar de fapt ce ma mira... cand ati avut voi vre-o treaba cu interesul general al Romaniei?
Vreti sa continue haosul asta instalat de pedisti, va mai momesc cu ceva contracte, bani la comunitatile voastre. Bay ciumete ca ma enervezi acum, in bulgaria avem reprezentant roman in parlament? Ca sunt pewte 100 k de romani in bulgaria voastra (le ziceti sateni, juveti).
Nesimtitule!
Thomas
rank 1
Respect inainte de toate
Reprezentantii minoritatilor in Parlament apara interesele acestora si cred ca noi, majoritarii, avem multe de invatat de la ei in ceea ce priveste apararea intereselor. Ma indoiesc profund ca minoritatile sunt de vina pentru ca noi, majoritarii, nu reusim intotdeauna sa ne aparam si promovam interesele in propria noastra tara!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor