Mircea Toader: Motiunea de cenzura nu are sorti de izbanda - TV Ziare.com

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 16:49
1754 citiri
Mircea Toader: Motiunea de cenzura nu are sorti de izbanda - TV Ziare.com
Foto: Ziare.com

Liderul deputatilor PD-L, Mihai Toader, apreciaza ca motiunea de cenzura a PSD, PNL si PC nu are nicio sansa, Opozitia urmarind numai sa puncteze ca imagine in fata electoratului.

"Stiu foarte bine ca nu au sorti de izbanda", a declarat Mircea Toader intr-o emisiune la TV Ziare.com, reamintind ca cele trei partide din Opozitie nu intrunesc numarul de parlamentari necesar pentru daramarea Guvernului, 236, si ca PD-L, UDMR, UNPR si minoritatile vor asigura prezenta la vot, dar nu vor vota, pentru a se delimita foarte clar tabara sustinatorilor de cea a adversarilor Guvernului.

Mircea Toader a mai explicat ca decizia de a nu participa la vot a fost luata la nivelul grupurilor parlamentare ale Puterii, dar asta nu inseamna ca un deputat sau un senator al coalitiei guvernamentale va fi impiedicat sa introduca bilele in urna, totul este sa isi asume personal responsabilitatea unui asemenea gest.

De asemenea, Mircea Toader a precizat ca accesul liderilor de sindicat si ai patronatelor la balcoanele salii de plen nu va mai fi ingradit ca la momentul angajarii raspunderii, acestia primind din partea Birourilor Permanente acordul de a asista la dezbaterile si votul in plen din 16 martie.

Intrebat de un cititor Ziare.com daca aceasta va fi ultima angajare de raspundere a Guvernului in acest an, liderul deputatilor PD-L a raspuns afirmativ, precizand ca alte legi importante prevazute in protocolul semnat recent de membrii Coalitiei, cum ar fi Statutul Minoritatilor, vor trece prin procedura parlamentara obisnuita.

Nici Legea Sigurantei Nationale nu va fi promovata prin angajarea raspunderii Guvernului, asa cum se zvonea in presa, ea aflandu-se in prezent la Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului care va trebui sa finalizeze un raport pe aceasta tema. Mircea Toader a explicat ca activitatea comisiei a fost perturbata de faptul ca au fost probleme cu cvorumul de sedinta, in conditiile in care din ea face parte senatorul PSD Catalin Voicu, aflat in arest de un an de zile, iar social-democratii nu l-au inlocuit. De asemenea, PD-L a facut chiar miercuri o noua nominalizare in aceasta comisie, in persoana fostului ministru Mihai Stanisoara.

Alegeri interne absolut necesare

In ceea ce priveste situatia din partid, Mircea Toader a respins acuzatiile ca PD-L ar proteja coruptii prin refuzul de a introduce in statut criteriile de integritate propuse de Monica Macovei, Sever Voinescu si Cristian Preda, explicand ca locul acestor criterii nu era in statut, ci in cadrul unui cod care va fi intocmit in curand.

Mircea Toader a reamintit ca in statut a fost totusi introdusa posibilitatea autosuspendarii din partid, dar si a suspendarii unor membri de catre conducerea partidului in cazul unor cazuri cazuri flagrante de incalcare a legii. In schimb, deputatul democrat-liberal a reamintit ca, spre deosebire de cei de la PSD, PD-L nu a mers la tribunal sa isi sustina membrii trimisi in judecata si nici nu a facut presiuni asupra justitiei, mizandu-se in schimb pe ideea ca "fiecare raspunde de ceea ce face".

Liderul deputatilor PD-L a mai spus ca nu crede ca Emil Boc o sa paraseasca functia de premier dupa motiunea de cenzura a USL, iar in ceea ce priveste functia de presedinte al partidului aceasta este o decizie personala, dar nu va fi luata de unul singur, ci in concordanta cu deciziile partidului.

Mihai Toader a respins si speculatiile privind existenta unei lupte interne in partid pentru putere. El a explicat ca de mai bine de 5 ani nu au avut loc alegeri in PD-L, iar conducerea actuala consfinteste situatia existenta la momentul unificarii PD cu PLD, ceea ce nu este firesc si trebuie schimbat prin noi alegeri pentru functiile de conducere.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#motiune cenzura Codul Muncii, #Mircea Toade motiune cenzura , #motiune cenzura