Motiunea de cenzura intiata de PNL va fi citita joi in plenul Parlamentului (Video)

Joi, 22 Mai 2014, ora 07:07
1901 citiri
Motiunea de cenzura intiata de PNL va fi citita joi in plenul Parlamentului (Video)

Cele doua Camere ale Parlamentului sunt convocate, joi, in sedinta comuna, pentru citirea motiunii de cenzura intitulate "Opriti Guvernul Ponta 3 - Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii", aceasta urmand sa fie dezbatuta la inceputul saptamanii viitoare, dupa alegerile din 25 mai.

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru prezentarea motiunii de cenzura, prima impotriva Guvernului Ponta, este programata sa inceapa la ora 12.00.

Dupa sedinta de luni a Birourilor Permanente, la care s-a decis calendarul motiunii, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, le-a transmis parlamentarilor din opozitie sa suspende campania electorala si sa fie prezenti la Parlament, pentru a asigura cvorumul necesar in plenul reunit pentru citirea motiunii de cenzura, el invocand un astfel de precedent in cazul Guvernului Boc.

"Eu ii rog pe colegii din opozitie sa-si suspende campania electorala si sa vina joi, la ora 12.00, pentru a avea cvorum la plenul reunit. Le reamintesc, si la ultima motiune a domnului Boc a fost invocata aceasta chestiune si s-a amanat cateva saptamani", a precizat Zgonea.

"Parlamentarii opozitiei sa fie prezenti pentru a putea citi motiunea opozitiei, ca doar nu este a guvernarii", a adaugat Zgonea.

El a aratat ca parlamentarii puterii vor fi prezenti la sedinta de plen reunit de joi pentru a nu putea fi acuzati de absenteism.

"Noi vom veni, in asa fel incat sa nu fim acuzati ca, daca ei sunt toti, noi nu suntem prezenti. Am fost prezenti intotdeauna", a mai spus Zgonea.

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis, luni, ca motiunea de cenzura depusa de Opozitie sa fie citita in plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea sa aiba loc in 26 mai.

Motiunea de cenzura a fost initiata de PNL, iar demersului liberalilor s-au alaturat si celelalte partide din opozitie.

Motiunea, semnata de 231 deputati si senatori, a fost depusa la Parlament in 13 mai.

Votul asupra motiunii de cenzura este secret cu bile.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: MEDIAFAX