Motiunea de cenzura a picat: Vezi reactiile politicienilor

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 18:34
5272 citiri
Motiunea de cenzura a picat: Vezi reactiile politicienilor
Foto: Realitatea TV

Opozitia a suferit miercuri inca o infrangere, nereusind sa obtina decat 218 din cele 236 de voturi necesare pentru a trece motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc.

Reactiile au venit imediat dupa anuntul oficial. Daca membrii PD-L le-au transmis liderilor Opozitiei sa vina cu solutii pentru tara, nu cu motiuni si proteste, Crin Antonescu si Victor Ponta spun ca vor continua lupta.

In opinia lui Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal, victoria nu a fost impotriva Opozitiei, ci impotriva poporului roman.

Motiunea de cenzura a picat: Guvernul Boc ramane in functie

"Nu are importanta scorul. Important este daca reusesti sa dobori Guvernul sau nu. Evident ca e o infrangere. Ce era in puterile noastre am facut. Ca era o varianta de pregatire mai buna, este o alta discutie. Este o victorie impotriva poporului roman", a declarat Antonescu, dupa ce s-a anuntat rezultatul votului.

"Posibilitatile noaste in Parlament sunt acestea. Traim ce n-am mai vazut din 1989. In dispretul oamenilor de afara, tribunele de afara au fost populate cu oameni ai PD-L. Asa ceva n-am vazut de la Ceausescu. Asa traieste Emil Boc", a completat Antonescu.

Motiunea de cenzura a picat - Antonescu: A fost o victorie impotriva poporului roman

El a spus ca lupta nu s-a incheiat inca, iar daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea educatiei, Opozitia va depune o noua motiune de cenzura: "Noi suntem partizanii unei motiuni de raspundere daca Guvernul isi asuma raspunderea. Chiar daca s-a dovedit azi cat de solida este majoritatea taratoare, vrem sa initiem o motiune de cenzura".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, imediat dupa anuntarea rezultatelor motiunii, ca partidul sau va continua batalia.

Motiunea de cenzura a picat - Ponta: Astazi Boc si PD-L-ul au murit definitiv in fata oamenilor

"Noi continuam batalia, astazi ati vazut oameni adusi de PD-L sa ne huiduie, mii de jandarmi... Nu mai avem Parlament, gata, au reusit sa-l fure si sa-l cumpere si pe asta. Astazi Boc si PD-L-ul au murit definitiv in fata oamenilor", a spus Ponta. "Guvernul Boc are zero voturi de sustinere, asta e valoarea lor", a conchis liderul pesedist.

"Guvernul nu a castigat decat timp pana va fi rasturnat definitiv"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a aratat de parere ca guvernul nu a facut decat sa mai castige putin timp intainte de a fi rasturnat si ca pe termen lung ar fi fost mai bine pentru PD-L ca guvernul sa fi picat.

De asemenea, Geoana a adaugat, la Realitatea TV, ca discutia privind cauzele nereusitei acestei motiuni de cenzura trebuie facuta in interiorul celor doua partide de Opozitie: "Sper sa nu existe o tentatie in cele doua partide sa mergem pe drumuri separate. Vine si bugetul, care va fi extrem de dezbatut in parlament. Nu trebuie sa abandonam lupta", a spus Geoana.

La randul sau, vicepresedintele PSD Robert Negoita s-a declarat dezamagit, sperand sa fi putut castiga mai multe voturi.

"E pacat pentru miile de oameni care au iesit in strada ca sa scape de PD-L. Sunt putin indignat ca nu am putut sa fac mai mult", a spus Negoita, la Realitatea TV. Potrivit spuselor sale, Romania nu mai este o democratie, avand in vedere ca Guvernul a avut 0 voturi de incredere.

Vicepresedintele PSD a acuzat PD-L ca ar fi cumparat voturile din Parlament. "Azi a functionat foarte bine cumpararea de voturi pentru PD-L. Acei care voiau sa voteze motiunea de cenzura, unii au fost cumparati cu contracte, cu bani, cu promisiuni. Li s-a promis 2,5 mld de lei vechi, asta oficial. Sunt aranjamente de culise. Sunt parlamentari cu care stau de vorba si sunt total nemultumiti si mi-au zis ca vor sa voteze pentru. Intre timp, s-a intamplat ceva: ori au dosare la procuratura ori au fost cumparati", a spus Negoita.

Motiunea de cenzura a picat - Udrea: Opozitia sa vina cu solutii, nu cu proteste si motiuni

Un alt vicepresedinte PSD, Ecaterina Andronescu, a spus ca "nu este o infrangere a Opozitiei, e o infrangere a celor din strada. Nu trebuie omorata tara pentru a face reforma". Andronescu a mai declarat si ca ziua de miercuri a demonstrat ca institutiile fundamentale ale statului si-au pierdut credibilitatea.

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu a declarat ca Opozitia si-a facut iluzii, crezand ca motiunea de cenzura ar putea sa treaca: "Si-au facut putine iluzii, eu as fi fost mai sceptic. N-am vrut sa ma pronunt pana acum, dar oportunismul la romani este inca foarte puternic", a declarat Ion Iliescu, miercuri seara, la Realitatea TV.

Senatorul PSD Miron Mitrea a explicat picarea motiunii de cenzura prin faptul ca unii parlamentari, pe care se baza partidul sau, au renuntat la vot. "Au exista discutii, Victor Ponta s-a bazat pe ele. Sigur, nu avea cum sa fie sigur. Sigur ca sunt dezamagit, dar lupta va continua", a spus Mitrea, la Realitatea TV. "Eu am fost la o singura discutie, si acolo intamplator. Un coleg de la PD-L a zis ca nu vrea nimic, ca vine si voteaza ca s-a saturat de Boc", a adaugat acesta.

Puterea a dat peste nas Opozitiei: "sa vina cu solutii, nu cu motiuni"

Premierul Emil Boc s-a aratat si el de parere ca respingerea de catre Parlament a motiunii de cenzura contra guvernului e o victorie a ratiunii in fata populismului si demagogiei Opozitiei.

"Opozitia vine numai cu tolba plina de promisiuni fara acoperire", a spus seful cabinetului, care s-a declarat pregatit pentru o alta motiune, cea de dupa asumarea raspunderii cabinetului pe Legea educatiei.

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a spus si ea ca rezultatul votului arata ca cei care au avut indoieli au vazut ca Opozitia nu are solutii.

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat victorios: "Suntem in grafic. Observ un lucru clar: actuala motiune a luat mult mai putine voturi decat cea de dinainte. Aritmetica, de la Aristotel, nu a schimbat-o nimeni"

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca liderul PSD, Victor Ponta, care anunta cu o zi in urma ca-i lipsesc patru voturi pentru a trece motiunea de cenzura, s-a speriat probabil de perspectiva in care Guvernul chiar va cadea si a renuntat la 13 voturi stranse.

"Rezultatul votului la motiune era previzibil avand in vedere cat de putin si-au dorit liderii PSD si PNL sa preia guvernarea in vremuri de criza", a opinat consilierul lui Traian Basescu.

Deputatul PD-L Gelu Visan a spus ca presedintele PSD, Victor Ponta, este un infractor, deoarece a recunoscut ca a dat mita. "A spus ca sunt parlamentari care mi-au strans mana si au primit ceea ce trebuiau sa primesca", a explicat Visan.

Potrivit presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin, votul de miercuri a reconfirmat faptul ca, in Romania, exista un stat totalitar. De asemenea, liderul PC a adaugat ca Opozitia nu detine mijloacele de a convinge parlamentarii sa voteze, asa cum le are Puterea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu motiune, #motiune cenzura, #motiune cenzura picat , #motiune cenzura
Comentarii
Poza cocosul_mioritic
cocosul_mioritic
rank 5
Motiunea de cenzura a cazut. Tradatorii au mai tradat o data. Cei care promisesera sa voteze pentru motiune.
Poza badeacirtan
badeacirtan
rank 5