Motiunea de cenzura a USL se amana cu o zi - Vezi temele de atac la adresa guvernului

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 14:18
2650 citiri
Motiunea de cenzura a USL se amana cu o zi - Vezi temele de atac la adresa guvernului
Foto: TVR Info

Motiunea de cenzura a USL incepe cu o scurta amanare. Anuntata pentru 17 aprilie, ea va fi depusa abia miercuri, dupa ce textul va fi finalizat si semnaturile parlamentarilor adunate.

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat marti, la finalul sedintei conducerii USL, ca textul motiunii este gata, dar se mai asteapta anumite observatii din partea senatorilor si deputatilor PSD, PNL si PC.

Co-presedintele USL a precizat ca marti, la ora 15.30, motiunea va fi discutata in grupurile reunite ale senatorilor uniunii, urmand ca acesta sa fie discutata miercuri dimineata si cu deputatii USL, iar miercuri in jurul orei 15.00, textul motiunii si semnaturile necesare sa fie depuse la Birourile Permanente ale celor doua camere parlamentare.

Cele trei teme principale de "critica a activitatii actuale a guvernului Ungureanu" vor fi instrainarea rapida si fara o strategie in interes national a resurselor Romaniei, inclusiv a actiunilor detinute la principalele companii energetice, apoi modul in care banii publici au fost "folositi de catre Mihai Razvan Ungureanu pentru a cumpara sprijinul unor presedinti de Consilii Judetene si primari" ai Puterii prin "plati facute ilegal", iar cea de a treia tema se refera la UMF Targu Mures.

"Guvernul Ungureanu, mai rau decat Guvernul Boc, a incalcat principiul constitutional al autonomiei universitare: a infiintat o facultate pe un principiu etnic, cu scopul de a ramane la guvernare", a explicat Ponta.

Liderul PSD a mai afirmat ca, daca pana la momentul dezbaterii motiunii vor aparea si alte subiecte, acestea vor fi invocate de USL pentru a convinge cat mai multi parlamentari sa voteze motiunea de cenzura in scopul de a "demite un guvern incompetent, santajat, condus de o persoana care nu are nicio legatura cu interesele societatii romanesti, ci doar interese private greu de explicat".

Victor Ponta a declarat ca USL va propune si o solutie de inlocuire a actualului guvern. In plus, el a precizat ca motiunea de cenzura va fi semnata de numarul minim necesar de parlamentari, adica 116, stiut fiind ca un parlamentar nu poate semna doua motiuni de cenzura in aceeasi sesiune parlamentara, si existand sansa depunerii uneia noi de catre USL, "eventual dupa 10 iunie, intr-o noua formula politica, dupa ce probabil Mihai Razvan Ungureanu va prelua o parte din PDL".

Liderul PSD a mai precizat ca nu s-a incercat racolarea de parlamentari ai Puterii pentru depunerea motiunii, USL avand 216 parlamentari proprii. Ponta a mai admis si ca USL nu detine cele 231 de voturi necesare pentru daramarea guvernului Ungureanu, dar si-a exprimat speranta ca ar putea exista si parlamentari ai Puterii care "sa reinvete mersul biped" si sa voteze, chiar daca liderii coalitiei au decis ca PDL, UDMR si UNPR vor fi in sala, dar nu vor participa la vot.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#motiune cenzura USL guvern Ungureanu, #motiune cenzura 2012, #Ponta motiune cenzura Ungureanu , #motiune cenzura
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Nu cred ca au cvorum , puterea e in greva parlamentara . Asteptam