Motiunea de cenzura, citita "frumos" de Cristina Pocora (Video)

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 11:19
4070 citiri
Motiunea de cenzura, citita "frumos" de Cristina Pocora (Video)
Foto: Antrena 3

Textul motiunii de cenzura "Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc" a fost citit, dupa ora 11.00, in plenul Parlamentului, desi actiunea fusese programata pentru ora 10.00.

Cristina Pocora, deputat PNL, a fost cea desemnata de catre Opozitie pentru a face acest lucru si, din cauza faptului ca parlamentarii faceau galagie in sala, Pocora a cerut presedintelui de sedinta, Ioan Oltean, sa faca liniste.

"Domnule presedinte, poate cineva sa asigure linistea in aceasta sala, ca sa pot prezenta motiunea?". Pana la urma, in sala s-a facut relativ liniste, iar Cristina Pocora a dat citire textului motiunii de cenzura.

"Acest Guvern trebuie sa plece", este leit-motivul textului motiunii de cenzura, iar ratiunile pentru care acest lucru ar trebui sa se intample sunt multiple. "Acest Guvern trebuie sa plece pentru ca a ridicat minciuna la rang de lege", a citit Cristina Pocora.

Opozitia acuza faptul ca pretul platit de romani pentru "incompetenta si ticalosia" guvernantilor creste direct proportional cu scaderea veniturilor, a consumului si a investitiilor, iar "sloganul de capatai" al PDL a devenit in ultimii doi ani sintagma "nu avem bani", insa fara sa recunoasca adevaratul motiv: "Nu sunt bani pentru ca sunt directionati catre firme capuse".

Ponta: Nu ne facem iluzii in legatura cu trecerea celor doua motiuni

"Legea privind salarizarea pe 2011, desi prevede ca salariile vor creste cu 15% pentru anul 2011, recupereaza in fapt doar 1,4% din salariul pierdut in anul 2010, deoarece pe anul 2011 nu se mai acorda premii, prime de vacanta sau al 13-lea salariu.

Mai mult decat atat, se taie tichetele de masa sau tichetele cadou si se elimina plata orelor suplimentare efectuate peste durata normala a timpului de lucru, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale, incalcandu-se astfel Codul Muncii.

De fapt, aceasta lege demonstreaza clar ca scopul principal al Guvernului este sa bage mana adanc in buzunarele bugetarilor", se arata in textul motiunii.

Boc s-a dus in Parlament sa asculte motiunea de cenzura

"Guvernul Basescu-Boc a aratat ca a ratat nu numai lectia competentelor, dar si pe cea a responsabilitatii sociale", a mai spus Pocora, citind motiunea, care subliniaza ca actuala echipa de la Palatul Victoria nu are nici cea mai mica intentie sa protejeze copiii si batranii, asa cum se intampla in orice stat de drept.

Opozitia mai spune ca, in conditiile in care drepturile cetatenilor Romaniei sunt incalcate sistematic de guvernanti, Executivul trebuie sa fie demis. "Va cerem astazi nu sa fiti solidari cu noi, ci sa va desolidarizati de Traian Basescu", conchide textul motiunii.

"Sa punem capat sirului de tepe pe care Guvernul Boc le-a tras romanilor si sa votam motiunea de cenzura", si-a incheiat Cristina Pocora actiunea de citire a motiunii.

"Cam firave aplauzele, la o lectura atat de frumoasa", a remarcat Ioan Oltean la finalul citirii motiunii de cenzura.

Motiunea de cenzura pe Legea salarizarii, citita joi in Parlament

Motiunea depusa de Opozitie miercuri a fost semnata de 209 parlamentari, 74 de la PNL, 135 de la PSD si urmeaza sa fie dezbatuta si votata luni.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#motiune cenzura Boc, #motiune cenzura Legea salarizarii 2011 , #motiune cenzura
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
m-as bucura ca motiunea sa fie votata! asta ar da o palma lui Baselu care trebuie sa stie ca EBa e o analfabeta care nu avea ce cauta in parlamentul european...la fel Becali, Vadim sau Cristian Preda sau Savarina...doar Monica Macovei merita!
Poza ***UPSS***
***UPSS***
rank 5
Motiunea de cenzura, citita "frumos" de Cristina Pocora