Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, dezbatuta si votata luni

Luni, 26 Mai 2014, ora 06:51
2033 citiri
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, dezbatuta si votata luni

Plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului dezbate si voteaza luni motiunea de cenzura "Opriti Guvernul Ponta 3 - Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii".

Dezbaterile vor incepe la ora 16.00. Motiunea a fost prezentata joi in plenul comun, iar textul acesteia a fost initiat de parlamentarii PNL si semnat de 214 senatori si deputati, dintre care 140 ai PNL, restul fiind afiliati PDL, Forta Civica, PP-DD si un senator independent.

Actualul Executiv condus de Victor Ponta duce Romania in orizontul "intunecat si corupt" din perioada 2001-2004, dar si in perioada de dinainte de 1989, cand partidul unic acaparase intreaga tara, se arata in textul motiunii de cenzura.

"Romanii vor democratie, nu restauratie, motiv pentru care avem astazi obligatia constitutionala si morala de a retrage sprijinul politic acordat acestui Guvern si de a-l trimite direct la cosul de gunoi al istoriei", spun semnatarii motiunii.

Motiunea de cenzura intiata de PNL va fi citita joi in plenul Parlamentului (Video)

Motiunea face referire la cazul presedintelui PSD Mehedinti, Adrian Duicu, care este calificat drept "cel mai elocvent caz de coruptie guvernamentala postdecembrista, la cel mai inalt nivel, cel de prim-ministru".

Semnatarii sustin ca premierul Ponta este aservit "dorintelor baronilor PSD din teritoriu" si ca a uitat de oamenii simpli, "de problemele si planurile lor, de promisiunile facute tuturor romanilor in 2012".

Pe de alta parte, liberalii ii reproseaza lui Ponta ca, din cele doua masuri de relaxare fiscala si stimulare economica promise, a adoptat numai una, dar nu pe cea mai importanta - reducerea CAS.

Totodata, semnatarii il acuza pe premier ca directioneaza resursele bugetare in scopuri electorale, sustinand ca dovada modul in care va fi utilizata acciza suplimentara de 7 eurocenti la carburanti.

Pentru a fi adoptata, motiunea de cenzura are nevoie de jumatate plus unu din numarul total al voturilor parlamentarilor, adica 287 de voturi pentru. In cazul in care motiunea de cenzura este adoptata, Parlamentul retrage mandatul acordat Executivului.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
mariodonadoni
rank 2
o sa va arda Ponta la salarii, nemernicilor, nu-i asa ?