Motiunea de cenzura - tichia de margaritar a Opozitiei unite (Opinii)

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 16:07
3305 citiri
Motiunea de cenzura - tichia de margaritar a Opozitiei unite (Opinii)
Foto: Arhiva

Dupa ce, pana acum, Opozitia ne-a facut o demonstratie de forta cu noua motiuni de cenzura, din care opt au clacat fara succes, iar una a esuat cu succes, iata ca asistam, aproape de mos Ajun, si la a zecea tiribomba, menita sa demonstreze telespectatorilor ca luptatorii Ponta si Antonescu nu stau degeaba. Muncesc degeaba.

Astazi, nici macar pe tradatori nu poti conta

Rad si curcile de metaforele domnului Ponta care insinueaza ca 22 decembrie este o zi atat de fatala, incat daca Ceausescu a zburat cu elicopterul, ca sa vina Iliescu, este obligatoriu sa zboare si Boc cu motiunea, ca sa vina Ponta.

Dar, pana sa zboare Boc cu motiunea, telespectatorii observa in direct cum se prabuseste Ponta cu aritmetica, din lipsa de majoritate, pe timp de ceata. Ii trebuie voturile pe care nu le are iar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Altadata, cand facea motiuni, PSD nutrea sperante. Incerca sa conteze pe cei care tradasera o data, deci pot trada si a doua oara, intorcandu-se cu fruntea sus inapoi la cei tradati. Este si normal, intrucat unii au deja experienta a cate cinci-sase tradari, una dupa alta, cu diverse ocazii eligibile.

Asemenea calcul este acum exclus, mai ales dupa ce deputata Aura Vasile s-a smuls de la pieptul lui Ponta ca sa se arunce pe umerii lui Oprea, sa lesine in bratele lui "Almanahe", si sa primeasca ingrijiri medicale, pentru a se afla in afara de orice pericol.

Scenariul se joaca in reluare

Inauntrul pericolului au ramas numai Ponta si Crin, amandoi constienti ca artimetica nu poate salva viata motiunii, Pitagora nu intervine, Arhimede nu se baga si numai o minune le mai poate fi cu ceva de folos.

Dar si cu minunea si-au cam dat foc la valiza, intrucat specialistul in lumina violet al partidului tocmai a fost catapultat in gol, asa ca cei doi copiloti ai Opozitiei nici n-au alta varianta, decat sa apeleze cu incredere si cu ceva euro la vrajitoarele Vanesa si Melisa.

Numai forta lor magica poate afla direct de la zei cu ce farmece este legata motiunea, poate sa-i faca dezlegare de cenzura si sa descante Parlamentul de vraji. Altfel, partida e pierduta si partidele se fac de bacanie.

Oricum, scenariul este deja scris si seamana cu altele, deja jucate. Coalitia va iesi din sala, ca sa nu-i scape vreun vot din greseala, iar Opozitia va constata secretul lui Polichinelle, anume ca n-o ajuta afurisita de aritmetica, intrucat pana si Pitagora este manevrat de la Cotroceni.

Vorbesc, deci exist

Jos palaria in fata acelui intelept care a spus ca, atunci cand este in joc democratia, sa nu-ti pui problema daca ai dreptate. Sa-ti pui numai problema daca ai majoritate.

Iar pe domnul Boc poti sa-l invinuiesti de orice, numai de faptul ca n-ar sta bine cu majoritatea n-ar trebui sa te indoiesti. Cu majoritatea, nu-i mare lucru nici sa-ti treaca legea comasarii alegerilor, nici sa cada motiunea. Daca, prin absurd, domnul Boc ar face o lege a comasarii Craciunului cu Pastele, ar trece si asta.

Toate sunt atat de clare incat ma intreb ce nevoie aveau domnii Antonescu si Ponta - acesti Stroe si Vasilache ai secolului XXI - sa se dea in spectacol cu inca o motiune, cand au deja experienta jenantelor motiuni trecute, dupa care a trebuit sa-si linga ranile la ora de varf. Presupun mai multe variante.

Unu, amandurora le place sa se dea mari, adora sa fie vazuti de membrii partidului vorbind sforaitor, injurios la adresa premierului (caruia Ponta i se adreseaza cu Emil Bobu) impertinenti la adresa presedintelui (pe care Antonescu il contesta).

Doi, ca sa se dea in spectacol, membrii si simpatizantii sa le tina isonul, iar telespectatorii sa creada ca sunt sustinuti.

Trei, ca sa lase impresia ca ceilalti tremura, cand aud ca ei vor veni curand la guvernare.

Patru, ca sa nu lase impresia ca tremura ei, la gandul ca s-ar putea sa nu le vina randul, inca multa vreme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#motiune cenzura Boc, #Antonescu Ponta motiune cenzura, #alegeri comasate motiune cenzura , #motiune cenzura