Opinii: Motiunea gurilor flamande

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 19:03
1953 citiri
Opinii: Motiunea gurilor flamande

Partidele politice din Opozitie dau impresia ca s-au saturat de stat in letargie si vor sa dea cu actualul Guvern de pamant.

Si cea mai simpla cale pe care au gasit-o presedintii Antonescu si Ponta plus cei 209 semnatari a fost initierea unei motiuni de cenzura pe care au intitulat-o "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara".

Motiunea de cenzura, prezentata in Parlament - vezi argumentele Opozitiei (Video)

La o prima vedere orice roman ar putea spune pe buna dreptate ca este un demers constitutional al partidelor respective, dar fortarea motiunii are un substrat economic in spatele caruia se afla mai degraba grupurile de interese PSD-PNL-PC, decat grija politicienilor pentru starea romanilor.

Lucru ce se poate usor desprinde chiar din motivele enumerate de semnatarii motiunii care acuza Guvernul, printre altele, si ca ar fi declansat un "veritabil razboi economic impotriva romanilor, inceput cu un atac devastator impotriva mediului privat, impotriva acelor oameni care produc valoare adaugata in societatea romaneasca, ce vor sa munceasca mai bine, pentru a castiga mai bine, pentru a putea trai mai bine".

Acest pasaj este suficient pentru a ne da seama de cine sunt de fapt adevaratii semnatari ai motiunii de cenzura.

Opinii: Motiune de cenzura. Si dupa aceea?

Desi politicienii mizeaza pe naivitatea romanilor, care pot fi prostiti cu mesajele de criza pe care le transmit, realitatea este ca multe guri au ramas flamande si trebuie hranite.

Grupurile de interese din spatele PSD-ului, ale PNL-ului si ale PC-ului, si chiar de la PD-L, au fost deranjate de oprirea scurgerilor banului public inspre ele, in conditiile in care in unele cazuri nici acum nu au reusit sa-si recupereze sumele cheltuite in campaniile electorale, sume care nu sunt deloc de neglijat in timp de criza.

Situatia economica a Romaniei este una falimentara, iar romanii sunt disperati si revoltati de politica fiscala a Guvernului Boc si de taierile salariale peste care nu pot trece cu usurinta, insa ca sa speculezi tragedia cu care se confrunta milioanele de romani doar pentru a rezolva problemele financiare ale clientelei politici nu demonstreaza decat fariseismul politicienilor.

Prin modul cum au prezentat acest document, Crin Antonescu, Victor Ponta si toti ceilalti politicieni nu au facut altceva decat sa-si declare pe fata care le sunt interesele economice... o motiune a gurilor flamande!

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...