Opinii: O mare strutocamila de stanga-dreapta ne pandeste la cotitura

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 07:26
3816 citiri
Opinii: O mare strutocamila de stanga-dreapta ne pandeste la cotitura
Foto: Reuters

Nici n-a inceput votarea motiunii, ca a si aparut dihonia in familia unita a opozitiei de stanga-dreapta pe tema impartirii cascavalului in doua jumatati absolut egale, din care fiecare beligerant conteaza ca el o va prinde pe cea mai mare.

Oglinda, oglinjoara, cine va invinge-n tara?

Victor Ponta, cand se priveste atent in oglinda, nu vede in ea altceva decat numai chipul si asemanarea viitorului premier de criza, capabil sa faca din criza bici, sa scoata bani din piatra seaca, sa dea salarii din sacul gol si pensii de unde nici Dumnezeu nu cere.

Omologul Crin se uita in oglinda ca omul care n-a aflat ca vrabia malai viseaza si crede ca vede chipul viitorului presedinte al Romaniei, filmat chiar in momentul cand premierul Patriciu depune juramantul, dupa ce isi va fi terminat mandatul premierul de criza Iohannis.

Intr-un colt al oglinzii, abia se zareste premierul guvernului din umbra al PSD care scrasneste din dinti, inghite chibrite si priveste cu jind la scena cand Patriciu serveste sampania si piscotul, dupa ce a depus juramantul, in fata presedintelui Crin.

Motiunea inca n-a trecut, dar conflictul a si inceput, mocnit. Orice om normal se intreaba: renuntam la coalitia Boc, ca sa ne alegem cu alianta Ponta-Crin, si sa sarim din lac in put, sau o facem numai din pamplezir, sa nu zica Europa ca n-am facut nimic si ca am dormit in papuci?

Una peste alta, ar fi o performanta mondiala sa inlocuim conflictul dintre putere si opozitie cu altul, mai complicat si fara iesire, numai intre putere si putere.

Opereta din sala si luptele de strada din aer liber

Daca motiunea trece, conflictul mocnit devine unul pe fata. Atunci dialogul surzilor dintre putere si opozitie se va transforma in dialogul surdomutilor dintre puterea de stanga si puterea de dreapta. Obsesia lui Ponta va fi ca-l trage pe sfoara Crin, obsesia lui Crin ca-i trage Ponta cacealmale, iar obsesia telespectatorului ca am sarit neintrebati din lac in put.

Daca motiunea nu trece, opozitia va ramane mai unita ca oricand in fata dusmanului din afara, dar mai mocnita ca oricand in fata celui din casa, unde domneste armonia numai de ochii soacrei.

Este atat de incurcat libretul prevestitor de rele al acestei motiuni de opereta, incat iti vine sa crezi ca ieseau cu totii mai castigati, daca spectacolul n-ar fi avut loc. Cu atat mai mult, cu cat marele miting nonconformist, care se joaca afara, in aer liber, este prevestitor de altele, si mai rele.

Arta de a manevra trenurile din umbra

O armata de 80.000 de oameni - mai multi chiar decat armata cu care ducele de Wellington l-a invins pe imparatul Napoleon I la Waterloo - sta cu arma la picior, numai pentru ca generalul Ponta, si maresalul Crin s-au inteles intre ei sa-l invinga pe imparatul Boc al V-lea, in lupta corp la corp, daca democratia din sala nu aduce noroc.

Nimeni nu stie cine se afla la comanda suprema a statului major: guvernul din umbra liberal, cel pesedist, sau cei doi premieri de sub cele doua umbre de opozitie?

Ostirea, cata frunza si iarba, sosita cu autobuzele si trenurile pline de sindicalisti, fara alt scop apolitic, decat numai ca sa schimbe guvernul, ne aminteste de trenurile si autobuzele pline cu mineri, care soseau navala, fara alt scop, decat numai ca sa schimbe garnitura de la palatul Victoria.

Asta nu te mai trimite cu gandul nici la guvernele din umbra, ascunse sub pom, nici la premierii ascunsi la umbra nucului batran.

Asta te trimite cu gandul direct la presedintele de onoare al PSD, care n-ar fi exclus sa-si fi ascuns onoarea la penumbra, anume ca sa traga de acolo, toate sforile, fiind mester mare, carmaciul.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#motiune cenzura Guvern, #proteste sindicate motiune , #motiune cenzura
Comentarii
Poza ascutitoarea
ascutitoarea
rank 5
Autorul articolului are dreptate: Mobilizrea maselor largi populare in scopul daramarii Guvernului ne duce cu gandul la batranul bolsevic Ion Iliescu!
Poza TOM
TOM
rank 5
Ca in filmul celebru "Zorba Grecul". Incă nu-si dăduse Bubulina sufletul cand calicii trăgeau de cotrentele ei de umpluseră strada de fulgi si carpe! Asa fac cu Romania si hienele lui Lenin din politica democratiei originale Iliescu-KGB!