Opinii: O mare strutocamila de stanga-dreapta ne pandeste la cotitura

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 07:26
3769 citiri
Opinii: O mare strutocamila de stanga-dreapta ne pandeste la cotitura

Nici n-a inceput votarea motiunii, ca a si aparut dihonia in familia unita a opozitiei de stanga-dreapta pe tema impartirii cascavalului in doua jumatati absolut egale, din care fiecare beligerant conteaza ca el o va prinde pe cea mai mare.

Oglinda, oglinjoara, cine va invinge-n tara?

Victor Ponta, cand se priveste atent in oglinda, nu vede in ea altceva decat numai chipul si asemanarea viitorului premier de criza, capabil sa faca din criza bici, sa scoata bani din piatra seaca, sa dea salarii din sacul gol si pensii de unde nici Dumnezeu nu cere.

Omologul Crin se uita in oglinda ca omul care n-a aflat ca vrabia malai viseaza si crede ca vede chipul viitorului presedinte al Romaniei, filmat chiar in momentul cand premierul Patriciu depune juramantul, dupa ce isi va fi terminat mandatul premierul de criza Iohannis.

Intr-un colt al oglinzii, abia se zareste premierul guvernului din umbra al PSD care scrasneste din dinti, inghite chibrite si priveste cu jind la scena cand Patriciu serveste sampania si piscotul, dupa ce a depus juramantul, in fata presedintelui Crin.

Motiunea inca n-a trecut, dar conflictul a si inceput, mocnit. Orice om normal se intreaba: renuntam la coalitia Boc, ca sa ne alegem cu alianta Ponta-Crin, si sa sarim din lac in put, sau o facem numai din pamplezir, sa nu zica Europa ca n-am facut nimic si ca am dormit in papuci?

Una peste alta, ar fi o performanta mondiala sa inlocuim conflictul dintre putere si opozitie cu altul, mai complicat si fara iesire, numai intre putere si putere.

Opereta din sala si luptele de strada din aer liber

Daca motiunea trece, conflictul mocnit devine unul pe fata. Atunci dialogul surzilor dintre putere si opozitie se va transforma in dialogul surdomutilor dintre puterea de stanga si puterea de dreapta. Obsesia lui Ponta va fi ca-l trage pe sfoara Crin, obsesia lui Crin ca-i trage Ponta cacealmale, iar obsesia telespectatorului ca am sarit neintrebati din lac in put.

Daca motiunea nu trece, opozitia va ramane mai unita ca oricand in fata dusmanului din afara, dar mai mocnita ca oricand in fata celui din casa, unde domneste armonia numai de ochii soacrei.

Este atat de incurcat libretul prevestitor de rele al acestei motiuni de opereta, incat iti vine sa crezi ca ieseau cu totii mai castigati, daca spectacolul n-ar fi avut loc. Cu atat mai mult, cu cat marele miting nonconformist, care se joaca afara, in aer liber, este prevestitor de altele, si mai rele.

Arta de a manevra trenurile din umbra

O armata de 80.000 de oameni - mai multi chiar decat armata cu care ducele de Wellington l-a invins pe imparatul Napoleon I la Waterloo - sta cu arma la picior, numai pentru ca generalul Ponta, si maresalul Crin s-au inteles intre ei sa-l invinga pe imparatul Boc al V-lea, in lupta corp la corp, daca democratia din sala nu aduce noroc.

Nimeni nu stie cine se afla la comanda suprema a statului major: guvernul din umbra liberal, cel pesedist, sau cei doi premieri de sub cele doua umbre de opozitie?

Ostirea, cata frunza si iarba, sosita cu autobuzele si trenurile pline de sindicalisti, fara alt scop apolitic, decat numai ca sa schimbe guvernul, ne aminteste de trenurile si autobuzele pline cu mineri, care soseau navala, fara alt scop, decat numai ca sa schimbe garnitura de la palatul Victoria.

Asta nu te mai trimite cu gandul nici la guvernele din umbra, ascunse sub pom, nici la premierii ascunsi la umbra nucului batran.

Asta te trimite cu gandul direct la presedintele de onoare al PSD, care n-ar fi exclus sa-si fi ascuns onoarea la penumbra, anume ca sa traga de acolo, toate sforile, fiind mester mare, carmaciul.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...