O motiune de cenzura poate fi depusa in martie, sustine Victor Ponta

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 11:59
1460 citiri
O motiune de cenzura poate fi depusa in martie, sustine Victor Ponta
Foto: RoNews

O motiune de cenzura ar putea fi depusa in martie, sustine Victor Ponta, care adauga insa ca PSD nu doreste sa "construiasca iluzii" ca ar putea fi adoptata fara voturi PD-L sau UDMR.

Intrebat, la Radio Romania Actualitati, cat de repede vor depune PSD si PNL o motiune de ceznura, Victor Ponta a raspuns: "Ce inseamna cat mai repede? Poate fi in luna martie, daca UDMR ia o anumita decizie sau poate fi dupa 15 mai, cand este congresul PDL si o parte din PDL poate lua o anumita decizie".

Liderul PSD a precizat insa ca partidul nu vrea sa "construiasca iluzii" ca fara voturi de la UDMR sau PD-L va putea fi adoptata motiunea de cenzura.

Ponta a adaugat ca in urma alegerilor interne din UDMR si PD-L se va hotari daca o motiune va avea succes sau nu, avand in vedere ca in ambele partide exista nemultumiti cu privire la politicile guvernamentale.

Presedintele PSD a adaugat ca nu isi propune sa "racoleze" parlamentari de la putere, ci doar sa ii convinga sa voteze o motiune de cenzura.

Voiculescu: Traian Basescu, suspendat pana la 25 martie 2011

Martie este un termen-limita anuntat si de presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, care avertizeaza ca presedintele ar putea fi suspendat pana atunci. Opozitia mizeaza sa obtina majoritatea parlamentara, care ar urma sa steabileasca dupa o motiune de cenzura un premier general acceptat: daca presedintele refuza sa il numeasca pe respectivul, acesta ar putea fi suspendat.

"Din momentul in care vom avea majoritatea in Parlament, va garantez ca Guvernul Boc si presedintele Basescu vor raspunde in fata romanilor. Sunt premise parlamentare ca, pana la 25 martie, Traian Basescu sa fie suspendat", a afirmat Dan Voiculescu.

Pana in prezent insa, semnalele din partea partidelor care fac parte din coalitia de guvernare sunt ca nu vor vota o motiune de cenzura. Ministrul Culturii, Hunor Kelemen, candidat la sefia UDMR, afirma ca formatiunea pe care o reprezinta nu va vota nicio motiune de cenzura impotriva Guvernului din care face parte.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#motiune cenzura, #Ponta motiune cenzura, #motiune cenzura martie, #Victor Ponta , #motiune cenzura