Motiunea de cenzura ar putea fi depusa azi. Se negociaza om cu om la PSD-ALDE

Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 07:39
4110 citiri
Motiunea de cenzura ar putea fi depusa azi. Se negociaza om cu om la PSD-ALDE

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului ar putea fi depusa miercuri la Parlament.

"Am purtat negocieri cu toate formatiunile politice: USR, PMP, PRO Romania, UDMR. Sigur ca discutiile continua pana la depunerea motiunii de cenzura. Obiectivul nostru este sa depunem motiunea de cenzura intr-un termen cat mai scurt, daca este posibil in cursul zilei de maine (miercuri - n.red.) astfel incat sa se intre cat mai rapid in procedura de prezentare a motiunii, de dezbatere si de votare a ei", a spus Orban, marti, la Parlament.

El a precizat ca discutiile pentru sustinerea motiunii de cenzura continua si se va negocia individual cu parlamentarii Puterii.

"V-am spus ca negocierile continua cu toti parlamentarii, individual, din PSD-ALDE si de asemenea cu formatiunile politice si cu grupurile parlamentare din Parlamentul Romaniei", a adaugat Ludovic Orban.

Citeste si Ponta promite 24 de voturi pentru motiunea de cenzura, dar nicio semnatura: Avem motivele noastre

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat ca motiunea de cenzura nu va trece, adaugand ca Alianta PSD-ALDE are suficiente voturi ca sa nu fie adoptata.

"Avem suficiente voturi ca motiunea sa nu treaca si astazi. In primul rand, ma intrebati zilnic acest lucru, ieri v-am spus ca nu este nicio problema, astazi va raspund la fel, ca nu este nicio problema. Dar vorbim de o motiune care inca nu a fost depusa", a precizat Ciolacu, inaintea sedintei grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

Ciolacu: Matematic e exclus sa treaca motiunea. Numai prostii nu au emotii

Intrebat daca a negociat si cu alte partide, Ciolacu a raspuns: "Alianta PSD-ALDE are suficiente voturi singura sa nu treaca motiunea, matematic vorbind".

El a spus ca urmeaza ca parlamentarii PSD sa ia o decizie in privinta strategiei la motiune.

"O sa ne facem o strategie, e decizia noastra, a grupului. Noi dorim, la fel ca si opozitia, ca aceasta motiune sa intre cat mai repede la vot", a mai spus Ciolacu.

Intrebat daca aceasta motiune va influenta congresul PSD, Ciolacu a spus: "Nu cred. Pentru ca motiunea nu va trece si nu vad alte probleme".

PSD a decis, marti, in sedinta grupurilor parlamentare strategia pe care o vor adopta la motiunea de cenzura.

La final, premierul Viorica Dancila, sefa interimara a PSD, anuntat ca deputatii si senatorii social-democrati vor fi prezenti pentru cvorumul de sedinta necesar motiunii de cenzura, dar nu vor vota.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
Caliman Eugen
rank 4
untermensch
rank 5