Motiunea de cenzura ar putea fi depusa azi. Se negociaza om cu om la PSD-ALDE

Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 07:39
4337 citiri
Motiunea de cenzura ar putea fi depusa azi. Se negociaza om cu om la PSD-ALDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului ar putea fi depusa miercuri la Parlament.

"Am purtat negocieri cu toate formatiunile politice: USR, PMP, PRO Romania, UDMR. Sigur ca discutiile continua pana la depunerea motiunii de cenzura. Obiectivul nostru este sa depunem motiunea de cenzura intr-un termen cat mai scurt, daca este posibil in cursul zilei de maine (miercuri - n.red.) astfel incat sa se intre cat mai rapid in procedura de prezentare a motiunii, de dezbatere si de votare a ei", a spus Orban, marti, la Parlament.

El a precizat ca discutiile pentru sustinerea motiunii de cenzura continua si se va negocia individual cu parlamentarii Puterii.

"V-am spus ca negocierile continua cu toti parlamentarii, individual, din PSD-ALDE si de asemenea cu formatiunile politice si cu grupurile parlamentare din Parlamentul Romaniei", a adaugat Ludovic Orban.

Citeste si Ponta promite 24 de voturi pentru motiunea de cenzura, dar nicio semnatura: Avem motivele noastre

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat ca motiunea de cenzura nu va trece, adaugand ca Alianta PSD-ALDE are suficiente voturi ca sa nu fie adoptata.

"Avem suficiente voturi ca motiunea sa nu treaca si astazi. In primul rand, ma intrebati zilnic acest lucru, ieri v-am spus ca nu este nicio problema, astazi va raspund la fel, ca nu este nicio problema. Dar vorbim de o motiune care inca nu a fost depusa", a precizat Ciolacu, inaintea sedintei grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

Ciolacu: Matematic e exclus sa treaca motiunea. Numai prostii nu au emotii

Intrebat daca a negociat si cu alte partide, Ciolacu a raspuns: "Alianta PSD-ALDE are suficiente voturi singura sa nu treaca motiunea, matematic vorbind".

El a spus ca urmeaza ca parlamentarii PSD sa ia o decizie in privinta strategiei la motiune.

"O sa ne facem o strategie, e decizia noastra, a grupului. Noi dorim, la fel ca si opozitia, ca aceasta motiune sa intre cat mai repede la vot", a mai spus Ciolacu.

Intrebat daca aceasta motiune va influenta congresul PSD, Ciolacu a spus: "Nu cred. Pentru ca motiunea nu va trece si nu vad alte probleme".

PSD a decis, marti, in sedinta grupurilor parlamentare strategia pe care o vor adopta la motiunea de cenzura.

La final, premierul Viorica Dancila, sefa interimara a PSD, anuntat ca deputatii si senatorii social-democrati vor fi prezenti pentru cvorumul de sedinta necesar motiunii de cenzura, dar nu vor vota.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...
Comentarii
Poza Caliman Eugen
Caliman Eugen
rank 4
Poza untermensch
untermensch
rank 5