Parlamentarii PD-L, somati sa voteze motiunea USL pentru a "scapa" de Boc

Luni, 07 Martie 2011, ora 21:33
2074 citiri
Parlamentarii PD-L, somati sa voteze motiunea USL pentru a "scapa" de Boc
Foto: Jurnalul

Parlamentarii USL au finalizat motiunea de cenzura pe Codul Muncii intitulata "Codul Boc -salarii mici, somaj mare, firme falimentate", prin care acuza ca angajarea raspunderii pe acest act e "parte a jocului de putere din PD-L" si ii indeamna pe alesii PD-L sa il inlature pe "bietul Boc" din Guvern.

Potrivit initiatorilor, motiunea de cenzura ce va fi depusa imediat dupa ce Executivul isi va asuma raspunderea pe Codul muncii, "se doreste a fi o forma de sanctionare care vizeaza atat modificarile aduse Codului Muncii (...) cat si procedura asumarii raspunderii si a reprezentantilor actualei puteri, in frunte cu dl Boc, care abuzeaza in continuare de angajarea raspunderii pentru a-si impune punctul de vedere, pentru a impune legi nedemocratice si contrare intereselor cetatenilor romani".

Parlamentarii USL il ironizeaza pe "bietul" prim-ministru, acuzand lipsa de credibilitate a acestuia si a demersului de asumare a raspunderii, in contextul in care Emil Boc ar fi fost "pus la zid" recent de colegii de partid.

"Este vorba despre credibilitatea celui care, in numele Guvernului, are tupeul de a solicita Parlamentului angajarea raspunderii dupa ce, nu mai departe de acum 2 saptamani, acest om - bietul domn Boc - a fost facut arsice de catre presedintele Basescu si de catre propriul partid. Este vorba despre omul care a fost pus la zid in sedintele PD-L in cadrul unei mascarade politice desfasurata sub sloganul "Boc trebuie inlocuit", sustin initiatorii motiunii de cenzura.

In plus, initiatorii sustin ca angajarea raspunderii "cersita de dl Boc" este doar parte a jocului de putere din sanul PD-L, menit sa-l pastreze si in functia de presedinte PD-L. "In concluzie, Guvernul Boc foloseste o lege extrem de importanta pentru a rezolva conflictele din interiorul PD-L si din sanul coalitiei, pentru a asigura linistea unei guvernari imorale, creand in schimb agitatie si nesiguranta pentru romani", se mai arata in document.

USL ii indeamna pe parlamentarii PD-L sa scape de Boc din fruntea Guvernului

"Domnilor din arcul puterii, daca tot ati discutat prin sedintele de partid daca continuati sau nu cu dl. Boc, probabil ati avut si motive, impartasite de majoritatea covarsitoare a cetatenilor romani. Aveti astazi ocazia sa le materializati si sa-l scapati pe domnul prim-ministru de ocara publica, de corvoada la care este supus, de obedienta fara margini fata de presedintele Basescu. Aveti prilejul de a-l elibera dintr-o functie careia nu-i face fata si de a-i reda demnitatea batjocorita de presedintele Basescu!", se precizeaza in document.

Potrivit textului motiunii, angajarea raspunderii pe Codul Muncii afecteaza grav interesele salariatilor si angajatorilor, urmand sa creasca instabilitatea salariatilor pe piata muncii si sa fie restrans dreptul constitutional cu privire la negocierea colectiva.

"Nu putem sa fim de acord cu modificarile propuse la Codul Muncii care dau posibilitatea angajatorului sa extinda timpul de munca suplimentar zilnic si saptamanal. Efectele acestor reglementari reduc ocuparea fortei de munca cu aproape 15% la nivel national in detrimentul ocuparii fortei de munca tanara si al persoanelor aflate in somaj. Astfel, consideram ca se impune o medie maxima de patru luni care sa reflecte ultimele reglementari europene in acest sens, fara posibilitatea extinderii timpului lucrat saptamanal, la 12 luni", se stipuleaza in motiune.

De asemenea, initiatorii reclama ca, prin noul proiect de modificare a Codului Muncii, se prevede reducerea primei transe a concediului de odihna de la 15 la 10 zile "cu efecte grave in timp asupra refacerii capacitatii de munca a salariatilor romani" si anticipeaza ca acest fapt va duce la cresterea numarului concediilor de boala si a pensionarilor de invaliditate.

"Stimati colegi din PD-L, ma adresez dvs in special pentru ca stim cu totii ca va doriti sa scapati de Emil Boc de la conducerea acestei tari. Stim ca ati constientizat, chiar daca mai tarziu, faptul ca oricate privilegii, functii sau demnitati v-ar oferi, prezenta lui in fruntea Guvernului nu poate sterge rusinea aruncata asupra partidului dvs de catre proasta si neperformanta sa guvernare.

Aveti acum ocazia sa il inlaturati pe Emil Boc din fruntea Executivului, nu prin jocuri de culise si masinatiuni de partid, ci cu onoare si demnitate, in numele a milioane de cetateni pe care politica sa i-a nedreptatit.Votati asadar, domnilor si doamnelor parlamentari, indiferent de partidul din care faceti parte, pentru sustinerea acestei motiuni de cenzura !", se arata in finalul textului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#motiune cenzura Codul Muncii, #initiatori motiune USL , #motiune cenzura
Comentarii
Poza dandy
dandy
rank 5
Au prmit somatii de la DNA FBI si interpol. Vor vota obligatoriu viitoarea doamna a pfursedeului, intoarsa din Austria dupa scandalul PSD: Pesedista din Playboy.