Parlamentul decide daca motiunea de cenzura se dezbate inainte sau dupa 25 mai

Luni, 19 Mai 2014, ora 07:19
1826 citiri
Parlamentul decide daca motiunea de cenzura se dezbate inainte sau dupa 25 mai

Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului se vor reuni, luni, in sedinta, pentru a stabili calendarul prezentarii si dezbaterii motiunii de cenzura depuse de PNL, initiatorii cerand ca citirea sa aiba loc luni, in timp ce puterea doreste amanarea pana dupa europarlamentare.

Motiunea de cenzura a fost initiata de PNL, iar demersului liberalilor s-au alaturat si celelalte partide din opozitie.

Motiunea a fost depusa la Parlament marti.

Conform Regulamentului sedintelor comune ale Senatului si Camerei Deputatilor, motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa.

Dupa unele ezitari, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor au convocat Birourile permanente reunite marti, insa sedinta nu a avut cvorum, iar stabilirea calendarului prezentarii si dezbaterii acesteia a fost amanata pentru urmatoarea sedinta.

Birourile permanente se vor reuni din nou luni, la ora 12.00.

Conform Regulamentului, motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

In baza acestei prevederi, initiatorii motiunii solicita ca plenul reunit sa fie convocat tot luni pentru citirea motiunii, iar dezbaterea si votul asupra acesteia sa fie dat joi.

PNL solicita public reprezentantilor majoritatii parlamentare in conducerea celor doua Camere, in principal celor ai PSD, sa puna pe ordinea de zi de luni citirea motiunii de cenzura initiate de liberali si sa respecte astfel Constitutia si legile, a declarat, vineri, presedintele PNL Crin Antonescu.

"Cerem public reprezentantilor majoritatii parlamentare, PSD in principal, in conducerea celor doua Camere sa respecte Constitutia, legile si sa puna pe ordinea de zi de luni a Camerei si Senatului citirea motiunii de cenzura", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca PNL a initiat o motiune de cenzura, care reprezinta un act elementar de democratie si care tine de procedurile parlamentare si a subliniat ca acest lucru s-a respectat in cei 25 de ani de democratie din Romania, indiferent de majoritatea parlamentara.

Antonescu a precizat ca luni expira cele cinci zile in care legea obliga la citirea motiunii de cenzura si a spus ca liberalii sunt pregatiti ca acest lucru sa aiba loc.

Totusi, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si, respectiv, Valeriu Zgonea, au sugerat ca acest lucru nu se va intampla, iar plenul reunit va fi convocat abia dupa alegerile europarlamentare, cel mai probabil in 26 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#motiune cenzura PNL, #motiune cenzura Guvern Ponta , #motiune cenzura
Comentarii