PNL depune motiune de cenzura daca Guvernul Dancila nu isi da demisia

Marti, 28 Mai 2019, ora 16:29
7236 citiri
PNL depune motiune de cenzura daca Guvernul Dancila nu isi da demisia
Foto: captura video Facebook/Raluca Orban

Ludovic Orban, presedintele PNL, a cerut, marti, Guvernului Dancila sa demisioneze, avertizand ca in sens contrar formatiunea sa va depune motiune de cenzura pana la sfarsitul sesiunii parlamentare.

"PNL a castigat alegerile pentru Parlamentul European cu un scor de 27%, la diferenta de peste 4 procente fata de partidul de guvernamant. Obiectivul nostru a fost sa invingem PSD si sa scoatem cel mai bun scor posibil. PNL a contribuit decisiv la succesul referendumului intitiat de presedintele Romaniei", a spus Orban.

Liderul PNL a precizat ca semnalul a fost clar si anume ca romanii nu mai accepta coruptia, ca s-au saturat de ordonante de urgenta, in special in domeniul Justitiei.

"Victoria PNL ne incarca de o raspundere suplimentara. Ne face sa fim si mai seriosi, si mai responsabili. Intelegem din aceste alegeri cateva mesaje simple pe care le-a transmis populatia. Primul este limpede si clar. Romanii nu mai vor ca la putere sa fie PSD. 'Scapati-ne de ei' a fost unul dintre mesaje", a subliniat Orban.

El a precizat ca vor face demersurile constitutionale legale pentru a pune punct acestei guvernari.

"Repetam solicitarea catre Guvern: 'Dati-va demisia'. Nu mai aveti nicio legitimitate. Romanii nu va mai vor. Daca Guvernul nu isi da demisia, PNL va depune motiune de cenzura impotriva acestui guvern", a mentionat presedintele PNL.

Liberalul a adaugat ca al doilea mesaj transmis de romani a fost ca vor in Europa.

"Europarlamentarii PNL se vor bate pentru Romania, vor face tot ce va tine de ei pentru a pune Romania in primul rand", a mai spus el.

Orban a precizat ca al treilea mesaj dat de romani a fost ca vor sa fie condusi de oameni cinstiti, corecti si care respecta legea doar in interesul public.

"Intelegem foarte clar din prezenta masiva la vot ca romanii vor sa fie condusi altfel, ca asteapta din partea celor care fac politica o alta atitudine fata de cetatean", a punctat liderul PNL.

Acesta a multumit celor care au mers la vot si celor care au votat PNL. El a avut si un mesaj pentru romanii care nu au votat: "Oamenii au puterea, poporul poate decide atunci cand lucrurile nu merg bine intr-o societate, o schimbare de directie".

"Chiar daca Dragnea nu mai este liderul PSD, PNL continua lupta cu felul de a face politica al PSD, cu pesedismul. Nu a fost retezat decat un cap al balaurului, PSD este in continuare un pericol pentru democratia romaneasca si pentru destinul euroatlantic al Romaniei", a conchis liderul liberal.

Amintim ca inca de duminica seara candidatul PNL la alegerile europarlamentare Rares Bogdan a anuntat ca partidul pe care il reprezinta va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului PSD-ALDE.

Iata cele mai noi rezultate partiale anuntate de BEC

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Orban motiune cenzura PNL, #motiune cenzura PNL guvern , #motiune cenzura