PNL depune motiunea de cenzura: De cati parlamentari mai au nevoie pentru a da jos Guvernul Ponta

Joi, 04 Iunie 2015, ora 23:15
6113 citiri
PNL depune motiunea de cenzura: De cati parlamentari mai au nevoie pentru a da jos Guvernul Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a anuntat, joi, de cate voturi mai are nevoie Opozitia pentru a da jos Guvernul Ponta, cu o zi inainte de depunerea motiunii de cenzura in Parlament.

El a explicat ca, in acest moment, liberalii au 173 de parlamentari, carora li se mai adauga cei 13 ai PSRO, formatiunea condusa de Mircea Geoana.

Geoana sustine motiunea de cenzura a PNL: Sultanatul lui Ponta, cea mai proasta varianta pentru tara

Dar pentru ca motiunea sa treaca, Opozitia are nevoie de cel putin 280 de voturi, insa se poarta negocieri cu alte grupuri: UDMR, celelalte minoritati, independenti etc.

"Asteptam si pozitiile domniilor lor. Matematica este simpla: in acest moment, PNL-ul are 173 de parlamentari, 13 are domnul Geoana. Deci, 186 pana in acest moment. Pentru a cadea Guvernul este nevoie de 280 de voturi. Majoritatea in Camera este de 195, in Senat - de 85. Asta este matematica pura", a explicat Vasile Blaga, la Realitatea Tv.

Klaus Iohannis, liberalii si Motiunea Diaspora (Opinii)

El a spus ca "sanse exista" ca motiunea sa treaca si spera ca, in acest an, PNL sa formeze guvern, pentru ca presedintele Klaus Iohannis sa isi puna in valoare programul politic.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, saptamana trecuta, ca liberalii vor depune in Parlament, pe 5 iunie, o motiune de cenzura la adresa Guvernului Ponta, pe tema votului prin corespondenta.

PNL depune in sfarsit motiune de cenzura - cand si pe ce tema

PNL anunta motiune, UDMR se codeste: Nu vom vota impotriva, dar tema nu e buna

De atunci, Ponta s-a aratat in mai multe randuri neincrezator ca PNL va depune motiunea de cenzura la data anuntata, spunand chiar ca nici macar semnatarii documentului nu il iau in serios.

Ponta pune ramasag ca PNL nu depune motiune de cenzura: Pe cat facem pariu ca o sa asteptam degeaba?

C.P.

#motiune cenzura Guvern Ponta, #Blaga motiune Ponta, #motiune cenzura Ponta , #motiune cenzura
Comentarii