Reactii politice la citirea motiunii de cenzura

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 11:44
2870 citiri
Reactii politice la citirea motiunii de cenzura
Foto: Realitatea TV

Motiunea de cenzura initiata de PSD+PC si PNL si intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara" a fost citita miercuri in plenul reunit al Parlamentului, urmand ca textul sa fie dezbatut si votat pe 27 octombrie.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, dupa citirea motiunii in Parlament de catre colegul sau deputatul Eugen Nicolaescu, ca motiunea de cenzura are sanse reale sa treaca, dar pentru asta trebuie purtate discutii cu parlamentarii UDMR si cu cei ai minoritatilor nationale.

"O sansa majora pentru aceasta motiune ar putea veni din discutiile cat mai temeinice cu cei de la UDMR si de la minoritatile nationale. Aceste discutii trebuie sa le purtam impreuna, nu doar PNL sau PSD, pentru a contura alternativa. Daca se realizeaza o coalitie sigur ca si UDMR ar participa la guvernare, dar e o ipoteza", a completat liderul liberal.

Incoltita de jurnalisti pe holul Parlamentului, Teo Trandafir, deputat PD-L, a declarat ca, deocamdata, crede ca va vota impotriva motiunii de cenzura, dar se mai gandeste pana miercuri, cand va avea loc votul.

Teo Trandafir parca n-ar vota motiunea de cenzura, dar se mai gandeste

Opozitia conta pe votul lui Teo, in conditiile in care la precedenta motiune de cenzura, pe tema pensiilor, deputatul PD-L a votat impotriva Guvernului.

Motiunea de cenzura, prezentata in Parlament - vezi argumentele Opozitiei

Motiunea de cenzura a fost semnata de 209 parlamentari PSD, PNL si PC. Textul prezinta motivele pentru care Opozitia considera ca Guvernul Boc trebuie sa plece de la Palatul Victoria, printre care nerespectarea Programului de guvernare aprobat de Parlament, la investitura, in decembrie 2009, sau declansarea unui "veritabil razboi economic impotriva romanilor".

Pentru a trece, motiunea trebuie votata de 236 de senatori si deputati. In acest caz Guvernul va fi demis, iar seful statului va convoca partidele pentru consultari in vederea desemnarii unui nou premier care sa formeze Executivul.

In cazul in care trei incercari de a desemna un nou premier esueaza, presedintele poate declansa alegeri anticipate.

Daca motiunea de cenzura va fi respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#motiune cenzura, #motiune 2010, #motiune populara PSD, #motiune PSD PNL , #motiune cenzura