Secretarul de stat Gadea, demis de Grindeanu: Premierul a demonstrat rautate viscerala

Luni, 19 Iunie 2017, ora 21:59
8365 citiri
Secretarul de stat Gadea, demis de Grindeanu: Premierul a demonstrat rautate viscerala
Foto: Arhiva Facebook/Sorin Grindeanu

Presedintele PSD Teleorman, Adrian Gadea, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, a afirmat luni ca premierul Sorin Grindeanu a demonstrat o "rautate viscerala" prin "decapitarea" conducerii ministerului.

Potrivit lui Gadea, sunt nefondate acuzele pe care premierul Grindeanu i le-a adus ministrului demisionar Sevil Shhaideh privind "intarzieri nepermise" in implementarea Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL).

Sevil Shhaideh ameninta cu plangere penala dupa ce Grindeanu i-a blocat accesul la PNDL, program de 2 miliarde de lei

"Sunt declaratiile domnului Grindeanu, ale domnului Ponta. Au decapitat tot, inclusiv secretarul general si secretarii generali adjuncti. Doamnei Shhaideh i-au transmis sa nu mai semneze nimic pe PNDL si, daca vrea sa semneze ceva, sa se duca sa discute. Domnul Grindeanu a mintit si minte in continuare", a afirmat Adrian Gadea intr-o conferinta de presa la Alexandria.

Potrivit fostului secretar de stat, implementarea PNDL era in termen in momentul in care s-a decis demiterea secretarilor de stat si a secretarilor adjuncti de la Ministerul Dezvoltarii.

"Programul National de Dezvoltare Locala era finalizat. Pe acest program au fost depuse peste 13.000 de solicitari. A durat evaluarea care a fost facuta de catre o comisie. A trebuit sa verificam toate proiectele depuse pe PNDL.

Cred ca a demonstrat prin decapitarea intregului Minister al Dezvoltarii o rautate viscerala. A dorit sa blocheze acest program, inceperea investitiilor in aceasta tara. I-am explicat care sunt procedurile. Practic, astazi, activitatea ministerului este blocata. E pacat sa blochezi un asemenea program. Pacat ca a fost blocat", a mai spus Gadea.

Shhaideh s-a dus la Guvern: Ii cere lui Grindeanu sa numeasca urgent secretari de stat dupa ce i-a demis in masa

Potrivit fostului secretar de stat, daca motiunea de cenzura va trece de votul Parlamentului, investitiile in cadrul PNDL vor incepe cu o intarziere de aproximativ trei saptamani din cauza blocajului politic si administrativ din ultimele zile.

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca a semnat, duminica, ordinele de demitere pentru toti secretarii de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si pentru secretarii adjuncti, in legatura cu lansarea programului PNDL 2.

El a subliniat ca PNDL 2 este un obiectiv prioritar al sau, ca premier.

"Nu accept ca acest program sa fie folosit in scopuri politice si nu am de gand sa tolerez asa ceva. (...) Pentru a inlatura orice umbra de indoiala, am semnat astazi ordinele de demitere pentru toti secretarii de stat din Ministerul Regionale si Administratiei Publice, pentru secretarul general si pentru secretarii generali adjuncti.

De azi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna - nici dumneaei, nici prin interpusi - niciun fel de act care sa aiba legatura cu PNDL. Am facut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri si nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie sa continue si va asigur ca acest lucru se va intampla cat de curand, dar doar cu respectarea legii", a declarat premierul, la Palatul Victoria.

Grindeanu a explicat ca in ultimele luni a avut foarte multe intalniri cu presedinti de consilii judetene, primari de orase, comune, municipii pentru a gasi solutiile pentru ca PNDL 2 sa fie un succes, dar si ca a avertizat-o pe Sevil Shhaideh sa accelereze implementarea programului.

"Din pacate, doamna ministru Sevil Shhaideh, in coordonarea careia se afla acest program extrem, extrem de important, a avut la dispozitie cinci luni sa faca ceva si nu a facut nimic. Acum o luna si jumatate am avertizat-o ca sunt intarzieri si ca primarii incep sa-si piarda rabdarea. Nu m-a ascultat. Acum doua zile am avertizat-o si public ca sunt intarzieri nepermise. A doua zi dupa avertismentul meu public si-a amintit brusc de PNDL si a dat comunicat ca ii va da drumul.

Traim o perioada in care nu-mi doresc ca un program de o asemenea importanta sa fie folosit in scopuri politice", a conchis premierul.

Citeste si Shhaideh crede ca Grindeanu i-a acceptat demisia pentru ca e complexat de ea

Citește și:
Mesajul lui Ciolacu de 1 Decembrie: „Avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi să aderăm la Schengen”
Mesajul lui Ciolacu de 1 Decembrie: „Avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi să aderăm la Schengen”
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a transmis joi, 1 decembrie, un mesaj de Ziua Naţională, precizând că „avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi...
Mesajul lui Maia Sandu pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească” VIDEO
Mesajul lui Maia Sandu pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească” VIDEO
Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis joi, 1 decembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a României. Șeful Statului de la Chișinău a mulţumit României pentru sprijin,...