Sondaj Ziare.com Va cadea Guvernul Boc in urma motiunii de cenzura?

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 19:11
4649 citiri
Sondaj Ziare.com Va cadea Guvernul Boc in urma motiunii de cenzura?

Guvernul isi va asuma raspunderea luni seara, la ora 16.00, pe pachetul de masuri de austeritate. Apoi, partidele din Opozitie vor depune o motiune de cenzura impotriva Executivului.

PSD, PNL si PC au anuntat ca vor depunde doua motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Boc, iar acestea vor avea un text comun, care va fi semnat de cele trei partide. Cele doua motiuni de cenzura au fost anuntate la scurt timp dupa ce Guvernul Boc a decis sa isi asume raspunderea in Parlament pe masurile de austeritate convenite cu FMI.

Fiecare motiune de cenzura va viza continutul unei singure legi, PNL si PSD convenind sa sustina un text comun in cazul fiecarui demers, la care sa adauge separat propriile viziuni privind solutiile alternative care ar trebui aplicate pentru combaterea crizei si reducerea deficitului bugetar.

In caz de respingere a acestor motiuni, reprezentantii Opozitiei isi rezerva dreptul de a mai initia un al treilea demers de acest gen in cadrul acestei sesiuni legislative.

PSD, PC si PNL depun doua motiuni de cenzura cu un text comun (VIDEO)

Pentru ca motiunea sa fie adoptata este nevoie de 236 de voturi, cu 24 mai multe decat are Opozitia. Cu toate acestea, exista voci politice care sustin ca sunt sanse destul de mari ca motiunea sa treaca, avand in vedere declaratiile din ultima perioada facute de unii reprezentanti ai PD-L si UNPR.

Pana acum, patru parlamentari democrat liberali si-au asumat o pozitie critica publica la adresa masurilor de austeritate ale actualei guvernari. Este vorba de Clement Negrut, Daniel Oajdea, Georgica Severin si senatorul Iulian Badescu, proaspat plecat la PSD.

Deputatul PD-L de Alba, Clement Negrut, a anuntat ca va vota pentru motiunea de cenzura democrat-liberala daca nu se garanteaza nediminuarea cu 15% a pensiilor sub cuantumul de 1.000 de lei, la fel cum a procedat si colegul sau de la Iasi, Daniel Oajdea. Se pare insa ca numarul democrat liberalilor care nu sunt de acord cu masurile de austeritate luate de Executiv este mult mai mare.

In urma cu cateva zile, senatorul PD-L, Iulian Urban, afirma ca Guvernul are sanse mari sa cada la motiunea de cenzura "pe mana" parlamentarilor democrat liberali.

Urban: Guvernul poate sa cada la motiune pe mana parlamentarilor PD-L

Potrivit acestuia, incapacitatea PD-L de a-si impune in Parlament candidatii la CCR demonstreaza cat de "fragila" este majoritatea.

"Guvernul PD-L are sanse mari sa cada la motiunea de cenzura pe mana parlamentarilor PD-L! Adica cei care negociaza deja functii si posturi cu PSD si PNL", afirma Iulian Urban.

Si votul reprezentantilor UNPR, sub semnul intrebarii

Guvernul Boc nu stie daca se poate se poate baza nici pe reprezentantii UNPR. Asta pentru ca declaratiile lor din ultima vreme sunt contradictorii.

UNPR cere Guvernului masuri anticriza, ca sa nu voteze motiunea de cenzura

Liderul de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a anuntat marti ca partidul sau solicita Guvernului ca, odata cu asumarea raspunderii pe masurile de austeritate, sa prezinte si masuri active de iesire din criza, adaugand ca UNPR va decide pozitia asupra motiunii de cenzura in functie de indeplinirea acestor obiective.

Miercuri insa, vicepresedintele UNPR, Ioan Munteanu, a spus ca reprezentantii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei vor fi prezenti in sala, la votarea motiunii, insa nu vor vota nici in favoarea motiunii de cenzura, dar nici impotriva ei.

Joi, vicepresedintele UNPR Liviu Campanu a declarat ca este exclus ca UNPR sa voteze in favoarea motiunii de cenzura.

Ziare.com va invita la vot: Credeti ca Guvernul Boc va cadea in urma motiunii de cenzura pe care o va depune Opozitia?

Citeste si:
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Escu_cel_bun
rank 3
Guvernul nu va cadea, pentru ca altfel ar intra tara in cea mai nneagra prapastie in care a fost vreodata
pisica_alba
rank 5
Cine mai plateste pensiile peste 3-4 ani daca nu se iau masurile? Dar peste 3-4 luni daca pica guvernul si nu ne mai da bani FMI?