Troc cu functii publice, la votul pe motiunea de cenzura

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 20:06
3046 citiri
Troc cu functii publice, la votul pe motiunea de cenzura

Senatorul Liviu Campanu, fost lider UNPR, a declarat vineri ca atat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, cat si premierul Emil Boc i-ar fi transmis, prin intermediari, ca se pot oferi posturi publice pentru a vota impotriva motiunii de cenzura.

"Nu pot sa va spun cine a fost intermediarul, este cineva care vine din afara politicului, n-are nicio legatura cu viata politica... din partea domnului ministru (Funeriu - n.r.)", a povestit Campanu, intr-o interventie la Antena 3, in cursul careia a explicat in ce conditii i s-ar fi oferit, marti, postul de sef al inspectoratului scolar general in judetul Botosani.

Anterior, la Botosani, Campanu precizase ca ministrul Educatiei Daniel Funeriu i-a "pus in brate", marti seara, postul de inspector general ocupat de Ada Macovei, numai sa voteze impotriva motiunii.

"Mult mai importanta mi se pare oferta facuta miercuri, chiar in timpul dezbaterilor pe motiunii de cenzura, cand premierul Romaniei, domnul Emil Boc, a fost de acord sa ofere functia de prefect de Botosani in schimbul faptului de a nu vota motiunea.

Direct premierul, intr-o discutie telefonica desfasurata langa mine, o persoana care statea langa mine a vorbit la telefon cu premierul, eu vedeam reactia premierului la televizor, deci nu am niciun motiv sa am vreun dubiu ca aceasta discutie nu a avut loc", a continuat Campanu.

Acesta a precizat ulterior ca cele doua posturi, de inspector scolar si de prefect, nu erau neaparat pentru el, ci pentru oamenii sai. In plus, parlamentarul a dat si alte exemple de cumparare de voturi, sustinand ca "trei parlamentari PD-L au pus conditia de a nu vota motiunea de cenzura ca sa-si puna oamenii lor la vama".

Senatorul UNPR Liviu Campanu a declarat marti ca a decis sa plece din Uniune, urmand sa ramana independent, sustinand ca voteaza motiunea de cenzura pentru ca este impotriva Guvernului, si nu pentru PSD si PNL.

Funeriu dezminte categoric faptul ca ar fi oferit vreun post

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu dezminte categoric ca i-ar fi propus senatorului independent Liviu Campanu postul de inspector general la Botosani pentru ca acesta sa nu voteze motiunea de cenzura si precizeaza ca nu a mai vorbit cu acesta de 3-4 spatamani.

"Dezmint categoric. Nu am mai vorbit cu domnul Campanu de vreo 3-4 saptamani. Ii multumesc penru cuvintele bune spuse despre activitatea mea cu ocazia motiunii simple pe Educatie si ii urez mult succes in continuare", a precizat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

De asemenea, Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, a declarat ca Emil Boc nu a incercat niciodata sa cumpere un vot.

"Declaratia domnului Campanu este mincinoasa. Premierul nu a promis nici un post de prefect", a spus Munteanu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a adaugat, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, ca senatorul a vorbit "cu intermediari", si nu cu premierul si ca nu are dovezi pentru cele afirmate. "Senatorul Liviu Campanu a facut o serie de afirmatii nefondate, fara a putea proba nimic din ceea ce a sustinut. Liviu Campanu a vorbit despre niste intermediari, fara a fi sigur, nici macar dumnealui, ca ar fi vorbit cu premierul", se arata in comunicat.

Ioana Muntean adauga ca Guvernul "nu intentioneaza schimbarea din functie a domnului Cristian Constantin Roman, prefectul judetului Botosani".

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...
Comentarii
Dyana
rank 5
Atat Ponta cat si Antonescu vorbeau deschis de "atragerea" de parlamentari din arcul puterii pentru a vota motiunea si nu se oripila nimeni