UDMR s-a hotarat ce face la motiunea de cenzura

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 16:35
9001 citiri
UDMR s-a hotarat ce face la motiunea de cenzura
Foto: Digi24 TV

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, miercuri la amiaza, ca atat el, cat si colegii sai vor fi prezenti joi la dezbaterea motiunii de cenzura, dar ca se vor abtine de la vot.

El a precizat ca UDMR nu este de acord cu ce a facut Guvernul si ca in zilele urmatoare vor expune motivele nemultumirii lor, dar ca aleg, totusi, sa nu voteze.

"Va fi aproape imposibil sa votam impotriva motiunii, ca ar insemna ca suntem de acord cu ce face Guvernul. Ca motiunea se refera la Guvern. Avem si noi criticile noastre, zic eu, extrem de pertinente si vom spune. Decizia este sa fim prezenti si sa nu votam. Sa spunem prezent, dar nu sa votam. Asta a fost decizia grupului pentru ziua de maine. Colegii mei vor fi in sala si vor spune punctul de vedere despre Guvern, despre situatia politica actuala", a explicat Kelemen Hunor.

Intrebat daca a negociat pe baza motiunii, acesta a spus ca nu a fost vorba despre negocieri, ci despre discutii.

"E absolut firesc sa stau de vorba cu PSD si ALDE, dar si cu PNL, USR, PMP si daca eu vreau sa vorbesc cu ei e normal ca raspunsul sa fie la fel de pozitiv (sic!) . In Parlament, in viata, in general, discutiile nu dauneaza grav sanatatii", a adaugat ironic liderul UDMR.

Joi, Parlamentul va vota motiunea de cenzura intitulata "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dancila, rusinea Romaniei". Aceasta va fi dezbatuta si votata joi dimineata, de la ora 10:00.

Motiunea de cenzura este semnata de 163 de parlamentari si a fost depusa vineri de senatorul PNL Florin Citu, deputul USR Ionut Mosteanu si deputatul PMP Robert Turcescu. Aceasta a fost citita luni in plenul Parlamentului.

#UDMR motiune cenzura, #Kelemen Hunor motiune cenzura , #motiune cenzura