Ziare.com

Un deputat PNL a vorbit in maghiara despre importanta cunoasterii limbii romane

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 13:48

   

Un deputat PNL a vorbit in maghiara despre importanta cunoasterii limbii romane
Deputatul PNL de Mures Ciprian Dobre a vorbit in romana, engleza si maghiara si le-a transmis vineri maghiarilor la dezbaterea motiunii de cenzura ca este important si util pentru ei sa cunoasca limba statului in care traiesc.

"Vorbesc acum in romana, dar si de voi vorbi in maghiara sau in engleza, la fel voi vorbi, la fel voi actiona. De as vorbi in toate limbile pamantului as spune la fel, ca tinerii acestui pamant au dreptul sa il stapaneasca deplin, dar pentru ca sa il stapaneasca deplin, trebuie sa stapaneasca limbile acestui pamant.

Una, o singura limba de va lipsi din scoala lor si mai putini prieteni vor aduce la masa prieteniei lor, asa cum mai tarziu mai putine bucate vor aduce pe masa copiilor lor. Daramite atunci cand limba in care sunt instruiti acesti copii este a majoritarilor, cu atat mai saraci vor fi ei, copiii etnicilor maghiari, pentru ca nu vor putea munci pe pamantul pe care s-au nascut.

Nu vor putea munci pe acest pamant tinerii maghiari instruiti ca medici doar in maghiara, pentru ca nu vor putea vorbi tuturor pacientilor, ne spune bunul simt. Nu pot profesa acestia pana nu dovedesc pe acest pamant ca pot profesa in limba statului, ne spun legile. Si atunci cui serveste aceasta noua reglementare a Puterii? Nu cetatenilor majoritari din acest stat.

Apar minoritatea de abuz

Ciprian Dobre a afirmat si ca, desi se opune propunerilor UDMR referitoare la UMF Targu Mures, nu va exista o intoarcere la nationalismul anilor '90.

"Sunt roman, majoritar, este datoria mea sa apar minoritarea de abuz, de oriunde ar veni acest abuz. Sunt parlamentar al Opozitiei, asadar minoritar si in numele minoritatii politice cer majoritatii politice sa ia aminte, este dreptul si datoria de majoritari sa apere minoritatea de abuz de oriunde ar veni el, sa voteze asadar pentru caderea Guvernului care a desavarsit abuzul. Iar celor care amesteca vorbe, ca sa amestece in mintile oamenilor ca nationalismul si segregatia ar fi valori coerente, cu un regim democratic, le spun 'Nu, asta nu, niciodata! Niciodata nu veti putea sa timpul inapoi!', a declarat el.

Sursa: rNews

Articol citit de 1998 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bate campii

Domnul parlamentar bate campii in 3 limbi.

 

MAI AI GLAS?!?...

Tu imi pari a fi chiar mai ... poli - glo(a)t(a)!
Pt ca reusesti sa nu spui nimic in mult mai multe...

...limbi!

Atat !

Foarte bine, domnule deputat ! Foarte bine ca atrageti atentia asupra disolutiei natiunii noastre.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor