USL cere demisia ministrului Educatiei si anunta o motiune de cenzura

Luni, 12 Martie 2012, ora 15:35
1719 citiri
USL cere demisia ministrului Educatiei si anunta o motiune de cenzura
Foto: TVR Info

USL va interupe protestul si va reveni in Parlament pentru a depune o motiune de cenzura in cazul in care PDL si UDMR cad de acord cu privire la deschiderea unei linii de invatamant in limba maghiara la UMF Targu Mures.

Fostul ministru liberal al Educatiei, Cristian Adomnitei, a facut acest anunt, luni, la finalul sedintei conducerii PNL, explicand ca acesta a fost unul dintre motivele pentru care parlamentarii USL nu au demisionat.

"Vom depune motiune de cenzura si vom si vota", a subliniat Adomnitei, acuzand PDL ca "gaseste ca este bine sa sacrifice interese romanesti doar pentru a se pastra la guvernare".

Acord UDMR-PDL privind infiintarea sectiei in limba maghiara la UMF Targu Mures

In plus, Cristian Adomnitei a anuntat ca USL solicita demisia ministrului Educatiei, Catalin baba, pentru "nepermisul santaj si ingerinta politica" in activitatea Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures.

De asemenea, el a afirmat ca, in cazul unui esec de moment al USL, Hotararea de Guvern care va reglementa invatamantul in limba maghiara la UMF Targu Mures va fi imediat desfiintata dupa ce USL va ajunge la guvernare.

#USL demisie ministru Educatie, #USL motiune cenzura UMF Targu Mures , #motiune cenzura