Verestoy Attila: Nu este momentul ca UDMR sa incalce agreementul cu PD-L

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 16:33
1461 citiri
Verestoy Attila: Nu este momentul ca UDMR sa incalce agreementul cu PD-L
Foto: Arhiva

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat luni, dupa depunerea motiunii de cenzura a PSD "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", ca UDMR nu va incalca intelegerea cu PD-L si nu o va vota.

"Suntem parte a coalitiei de guvernare(...) Nu cred ca e momentul in care UDMR sa incalce agreementul facut cu PD-L", a declarat acesta intrebat fiind de jurnalistii prezenti la Palatul Parlamentului daca UDMR va da curs invitatiilor repetate adresate de PSD si PNL pentru a sprijini daramarea guvernului Boc.

Opozitia a definitivat motiunea: Si-a facut program de guvernare, dar n-are premier

Intrebat care va fi pozitia UDMR in cazul in care motiunea va trece si Guvernul va cadea, Verestoy Attila a raspuns diplomatic: "Daca motiunea de cenzura va fi adoptata inseamna ca nu mai exista acea majoritate din care facem parte. Nu cred ca este cazul, dar in politica si mai ales in Romania se pot intampla multe".

De asemenea, senatorul UDMR nu a respins din start negocierile la care PSD si mai ales PNL au anuntat ca ii va invita pe liderii partidului sau.

"Noi nu putem refuza nicio invitatie politica, dar plecam de la pozitia ca suntem parte a majoritatii guvernamentale. Ramanem pe aceasta pozitie pana cand se intampla sa fie o alta majoritate care sa aiba un alt program politic", a precizat acesta.

Verestoy Attila a mai punctat inca o data ca "UDMR nu va avea derapaje, suntem disciplinati si constienti" si a precizat ca "deocamdata nu este cazul" ca UDMR sa isi puna problema daca trece sau nu in Opozitie.

Verestoy Attila a fost sambata, reprezentantul UDMR in calitate de invitat la Congresul extraordinar al PSD, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

PSD a depus luni la Senat motiunea de cenzura "Motiunea Romaniei majoritare", semnata de 209 parlamentari din PSD, PNL si PC. Motiunea va fi cel mai probabil dezbatuta si votata saptamana viitoare. Pentru a trece, este nevoie de votul a 236 de parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#motiune cenzura UDMR, #Verestoy Attila motiune cenzura , #motiune cenzura