Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta a picat

Luni, 26 Mai 2014, ora 18:30
9500 citiri
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta a picat

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta a picat, luni, in urma votului din Parlament, fiind inregistrate cu 55 de voturi mai putine pentru motiune, fata de numarul de parlamentari care au semnat-o.

Dezbaterea si votul din plen au reprezentat si un prilej pentru un nou schimb de replici dure intre Crin Antonescu si Victor Ponta.

Senatorul PNL a spus despre presedintele PSD ca s-a "stins atat de tanar", din punct de vedere democratic. Anterios, Ponta afirmase ca motiunea de cenzura a fost introdusa ca un element de campanie electorala, care insa s-a incheiat.

Evenimentul vine in contextul in care partidul care a depus motiunea, PNL, se afla intr-o adevarata criza, dupa ce primii doi oameni din conducere, presedintele Crin Antonescu si prim-vicepresedintele Klaus Iohannis - si-au prezentat demisiile din fruntea partidului, tot luni.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE desfasurarea evenimentelor de luni:

18:20 - "Dl. Tariceanu e intre primii 5 din Romania in ce priveste increderea, alaturi de dl Isarescu, de mine, de dl Oprescu. Dl Antonescu nu este intre primii 10", a afirmat premierul.

18:18 - "Pentru noi n-a fost motiune, insa am asigurat cvorumul. Cei 19 impotriva probabil ca sunt parlamentari liberali. (...) Asteptam sa vedem daca la congresul PNL va fi aleasa o conducere pro-USL sau pro-Basescu", a mai spus Ponta.

18:17 - "Au fost 3 momente extrem de jenante - primul moment jenant a fost ca dl Antonescu a fost cot la cot cu dl Blaga si cu dna Udrea. Al doilea moment jenant a fost cel in care, in numele PNL, a vorbit Sorin Rosca Stanescu. Al treilea moment jenant - au semnat motiunea 231 de parlamentari si au votat 176", a declarat Victor Ponta, dupa vot.

Ponta: Tariceanu e in primii 5 in ce priveste increderea, Antonescu nu e in primii 10

18:14 - Au fost prezenti 326 de parlamentari, fiind exprimate 196 de voturi, dintre care un vot a fost anulat. Pentru motiunea de cenzura au votat 176 de voturi, iar impotriva sa 19. Pentru motiune semnasera 231 de senatori si deputati.

18:03 - Motiunea de cenzura a picat, informeaza televiziunile de stiri.

17:51 - Senatorului PSD Ilie Sarbu i se ureaza "La multi ani", fiind ziua sa. Se striga prezenta senatorilor.

17:50 - S-a terminat apelul deputatilor.

17:25 - B1 Tv transmite ca alesii PSD, PC si UNPR nu participa la vot si au iesit din sala.

17:20 - Se face prezenta parlamentarilor.

17:15 - Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat inceputul votului.

17:14 - Victor Ponta a revenit la pupitrul Parlamentului, intr-o alta scurta cuvantare in care le-a raspuns lui Sorin Rosca Stanescu si Mihai Razvan Ungureanu.

17:10 - Ia cuvantul si senatorul Mihai Razvan Ungureanu.

17:09 - "Solicitarea noastra este ca Guvernul Ponta 3 sa fie ultimul Guvern Ponta", a mai spus Rosca Stanescu.

17:02 - Ia cuvantul si senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu: "Am ezitat sa semnez aceasta motiune de cenzura, ci pentru ca mi s-a parut prea binevoitoare fata de Guvernul Ponta 3. Cred ca lucrul cel mai grav pe care il savarseste Guvernul este dispretul fata de Parlament".

16:53 - "Imi pare rau, dl prim-ministru, ca din punct de vedere democratic v-ati stins atat de tanar", a mai declarat Crin Antonescu.

16:52 - Presedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, ii da replica lui Ponta: "Pareti sa nu va opriti niciodata din campania electorala, atat cat intelegeti dvs din asa ceva. Cand USL exista, am vorbit mult despre oricare atitudine a oricarui Guvern fata de Parlament.

(...) Poate ca sunteti obosit dupa campania electorala, nu e un motiv sa expediati un demers cu propozitia pe care ati spus-o aici. (...) Batjocoriti institutia parlamentara si implicit cetatenii. Puteti sa dati replici la o discutie in partidul dvs, la o discutie de talk-show la televizor, dar nu in Parlamentul Romaniei".

16:45 - Prim-ministrul Victor Ponta a spus cateva cuvinte, de la pupitrul Parlamentului: "Depunerea unei motiuni de cenzura este, in mod constitutional, legata de activitatea Guvernului. Motiunea actuala a fost introdusa ca un element de campanie electorala. Campania s-a incheiat, oamenii au votat, cred ca trebuie sa ne intoarcem toti la treaba, multumesc".

16:35 - Deputatul liberal Eugen Nicolaescu citeste textul motiunii de cenzura.

16:30 - Dezbaterea motiunii de cenzura a inceput cu intarziere, din cauza discutiilor in are au fost implicati parlamentarii PNL, pe tema situatiei din partidul lor.

16:12 - Potrivit unor surse citate de Digi 24, liberalii care nu voteaza motiunea sunt amenintati cu excluderea din partid.

15:50 - Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a afirmat luni ca motiunea de cenzura a liberalilor ar fi fost deja respinsa, duminica, dupa votul la alegerile europarlamentare.

"Motiunea de cenzura a domnului Antonescu a fost deja respinsa ieri, de votul romanilor. Ii asteptam pe colegii liberali inapoi in USL!", a scris Valeriu Zgonea pe contul sau de Facebook.

Haos in PNL, dupa europarlamentare - Antonescu a demisionat

"Opriti Guvernul Ponta 3 - Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii"

Motiunea de cenzura "Opriti Guvernul Ponta 3 - Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii" a fost prezentata joi in plenul comun, iar 214 parlamentari, dintre care 140 ai PNL si restul ai PDL, PP-DD si Forta Civica au semnat textul motiunii.

Unul dintre cazuri de coruptie la care face referire documentul este cel al presedintelui PSD Mehedinti, Adrian Duicu - "cel mai elocvent caz de coruptie guvernamentala postdecembrista, la cel mai inalt nivel, cel de prim-ministru".

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, dezbatuta si votata luni

Motiunea de cenzura intiata de PNL va fi citita joi in plenul Parlamentului (Video)

Pentru a putea fi adoptata, motiunea de cenzura trebuie a fie votata de jumatate plus unu din numarul parlamentarilor, adica 287 de voturi. Daca acest lucru se intampla, Parlamentul retrage mandatul acordat Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#motiune cenzura picat, #motiune cenzura dezbatura Parlament, #motiune cenzura Guvern Ponta, #PNL motiune cenzura, #vot motiune cenzura Ponta , #motiune cenzura
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
:)))) Iiii,sa vezi,ca astia,de pe nasalie,darama Guvernul !
Poza Ernst
Ernst
rank 5