Votul motiunii: vezi cine a tradat PD-L

Marti, 15 Iunie 2010, ora 23:58
13669 citiri
Votul motiunii: vezi cine a tradat PD-L
Foto: Antena3

Votul motiunii de cenzura a fost presarat cu tot felul de momente inedite. Social-democratii au alcatuit o lista a rusinii cu parlamentarii care au votat impotriva motiunii de cenzura iar Teo Trandafir a oferit un adevarat show, aratand ostentativ bilele de vot inainte de a le introduce in urna si imbratisandu-se cu viceliderul PSD Aura Vasile.

In timp ce deputatii votau, intr-unul dintre balcoanele din Parlament, doi sindicalisti s-au luat la cearta, unul dintre ei smulgand cateva bannere si aruncandu-le peste balcon.

Incidentul a fost aplanat de unul dintre agentii de paza.

Tinerii social-democrati au lipit pe cateva cartoane fotografiile parlamentarilor care au votat impotriva motiunii de cenzura, in timp ce mai multi liberali si pesedisti filmau votul cu telefoanele mobile.

In plus, Roberta Anastase a cerut unei persoane care il insotea pe deputatul PSD Nicolae Banicioiu si care nu era membru al Parlamentului sa paraseasca sala.

"O rog pe doamna care il insoteste pe domnul Banicioiu sa plece. Din cate stiu, nu este parlamentar si nu are ce cauta in plen. Solicit Secretariatului General si zonei de paza sa intervina. Astept sa paraseasca plenul ca sa reluam votul", a spus Anastase.

Teo Trandafir, proaspat deputat PD-L, a ridicat ambele brate inainte de a pune bilele in urna fiind aplaudata intens si fotografiata de parlamentarii Opozitiei. Mai mult, dupa ce a trecut pe langa colegii ei democrat-liberali care o priveau stupefiati si s-a imbratisat calduros cu social-democrata Aura Vasile.

Silviu Prigoana a votat si el pentru motiune, la fel si deputatii Georgica Severin, Daniel Oajdea si Clement Negrut.

Potrivit Mediafax, deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a votat in favoarea motiunii de cenzura, votul lui fiind intampinat cu aplauze de parlamentarii PSD si sindicalistii de la balcoane.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc a picat cu doar 228 de voturi "pentru". Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca si deci Guvernul sa pice, era nevoie de 236 de voturi "pentru", dintr-un total de 471.

Eveniment Quarterly Report

Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Consiliul Economic şi Social a avizat nefavorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea alineatului (4) al articolului 4 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal,...
#Teo Trandafir, #motiune cenzura, #incidente vot motiune , #motiune cenzura