AUR cere grupurilor parlamentare să respecte Constituţia şi să dezbată moţiunea de cenzură

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 10:40
1487 citiri
AUR cere grupurilor parlamentare să respecte Constituţia şi să dezbată moţiunea de cenzură
Co-președintele AUR, George Simion FOTO Facebook/ George Simion

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită grupurilor parlamentare să respecte statul de drept, Constituţia şi legile ţării şi să voteze cât mai grabnic moţiunea de cenzură depusă vinerea trecută.

"O parte dintre membrii Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor tergiversează în mod nepermis punerea în dezbatere a unei moţiuni de cenzură, creând un precedent periculos pentru democraţie. O faptă de asemenea gravitate nu s-a mai întâmplat niciodată în peste 30 ani de activitate parlamentară şi este total în afara normelor democratice şi a uzanţelor dintr-un stat de drept.

Menţionăm că, prin Decizia 1525/2010 a Curţii Constituţionale, există obligaţia de "a dezbate moţiunea de cenzură depusă de opoziţia parlamentară, dezbatere care, odată declanşată, ţinând seama de prevederile Constituţiei, nu mai poate fi oprită". Moţiunea iniţiată de AUR trebuie să ajungă în plenul Parlamentului. Nu există nicio altă posibilitate, iar cei care vor să îl salveze pe Florin Cîţu trebuie să înceteze această veritabilă Mineriadă. Votul de astăzi, de la ora 11,00, al Birourilor permanente reunite trebuie să urmeze litera şi spiritul Constituţiei", subliniază AUR, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor solicită preşedintelui Klaus Iohannis "să îşi exercite atribuţiile constituţionale, să acţioneze ca un mediator veritabil şi nu ca un fost membru PNL, să se ridice la demnitatea funcţiei pe care o ocupă şi să acţioneze imparţial pentru identificarea unei soluţii de deblocare a crizei politice în desfăşurare".

"Totodată, reamintim preşedintelui Iohannis, membrilor PNL şi tuturor celor care se joacă în mod periculos şi iresponsabil cu cuvintele faptul că suntem un partid care respectă Constituţia şi legile ţării. Reprezentăm curentul suveranist în politica europeană, suntem un partid patriotic şi conservator, dar nicidecum extremist.

AUR este afiliat la Partidul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), o familie politică respectabilă din care fac parte inclusiv partide precum PiS din Polonia şi Partidul Conservator din Marea Britanie. Un număr important de români care şi-au pus încrederea în AUR la ultimele alegeri nu pot fi jigniţi cum au făcut-o în ultimele zile preşedintele Iohannis şi unele persoane publice", se mai arată în comunicatul Alianţei pentru Unirea Românilor.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc din nou, marţi, 7 septembrie, de la ora 11,00, pentru a lua o decizie în privinţa moţiunii de cenzură iniţiate de USR PLUS.

Este a patra reuniune de acest fel convocată în ultimele zile, după ce anterioarele nu au avut cvorum pentru luarea unei decizii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
#aur, #constitutie, #dezbatere, #motiune de cenzura , #motiune de cenzura