Stelian Ion: ”Florin Cîţu a stat cuminte în banca lui când a trebuit să apere proiectul de desfiinţare a SIIJ”

Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 20:26
2571 citiri
Stelian Ion: ”Florin Cîţu a stat cuminte în banca lui când a trebuit să apere proiectul de desfiinţare a SIIJ”
Stelian Ion

Fostul ministru a Justiţiei Stelian Ion afirmă, miercuri seară, că premierul Florin Cîţu este ”foarte activ în bătălia împotriva regulilor democraţiei”, încercând să blocheze moţiunea de cezură a USR PLUS şi AUR.

Stelian Ion îl acuză pe Florin Cîţu că nu a făcut nimic când a trebuit să apere desfiinţarea Secţiei speciale, proiect pe care şi l-a asumat iniţial. ”Nici măcar nu le-a cerut parlamentarilor PNL din ”echipa câştigătoare” să susţină desfiinţarea SIIJ”, a transmis Stelian Ion.

Premierul Florin Cîţu este foarte activ în bătălia împotriva regulilor democraţiei, încercând să blocheze o moţiune de cenzură. Astăzi, Florin Cîţu a sesizat Curtea Constituţională pentru un presupus conflict între Parlament şi Guvern”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Stelian Ion.

Acesta îl acuză pe Florin Cîţu că nu a făcut nimic când a trebuit să apere desfiinţarea Secţiei speciale.

”Când a fost să apere un act adoptat de Guvern, pe care şi l-a însuşit iniţial, şi anume proiectul de desfiinţare a SIIJ, Florin Cîţu a stat cuminte în banca lui, nu a făcut nimic să apere şi să impună decizia Guvernului în faţa UDMR şi nici măcar nu le-a cerut parlamentarilor PNL din „echipa câştigătoare” să susţină desfiinţarea SIIJ”, a mai transmis fostul ministru al Justiţiei.

Executivul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR.

Guvernul se referă la încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

În documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune ”iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”.

Documentul face referire la ”comportamentul neconstituţional şi neloial al Parlamentului prin Preşedintele Camerei Deputaţilor”.

Curtea Constituţională (CCR) a stabilit ca părţile implicate să transmită până pe 15 septembrie punctele de vedere referitor la sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, urmând ca data şedinţei de judecată să fie stabilită ulterior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Poliţiştii vor aduce pe 23 aprilie, din Germania, un bărbat de 53 de ani din Sri Lanka, pe nume Kumarasamy Navaneethan, ce avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#stelian ion, #Justitie, #Florin Citu, #siij, #motiune cenzura , #motiune de cenzura