Andreea Paul: Motiunea PDL pe educatie va fi depusa luni, cerem demisia ministrului

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 20:42
3583 citiri
Andreea Paul: Motiunea PDL pe educatie va fi depusa luni, cerem demisia ministrului

Vicepresedintele PDL, Andreea Paul, a declarat, vineri, ca motiunea pe educatie anuntata de democrat-liberali va fi depusa luni in plenul Camerei Deputatilor, in cadrul demersului parlamentar urmand sa fie cerute, printre altele, depolitizarea organismelor care se ocupa de etica universitara, renuntarea la numirea politica a directorilor de scoli, renuntarea la introducerea bacalaureatului profesional incepand cu 2013 si demisia din functie a actualului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

"PDL va cere mai multe lucruri, printre care: renuntarea la introducerea bacalaureatului profesional pentru anul 2013 si concentrarea efortului pentru pregatirea invatamantului profesional care sa fie urmat in 2016 de bacalaureatul aferent, conform Legii educatiei nationale. PDL va cere renuntarea la ideea mutarii clasei pregatitoare obligatorii de la scoli la gradinita.

PDL va cere, in egala masura, revenirea la sistemul de clasificare al universitatilor si de ierarhizare a programelor de studii pentru a se finanta astfel performanta si eficienta, nu incompetenta si clientelismul. PDL va cere depolitizarea organismelor care se ocupa de etica universitara si de verificarea titlurilor universitare, dar si renuntarea la numirea politica a directorilor de scoli si introducerea unui sistem transparent care sa stimuleze performanta manageriala si nu servilismul clientelei de partid", a declarat Andreea Paul.

Andreea Paul a mentionat si cateva din punctele concrete care vor fi atacate de PDL in textul motiunii.

"In primul rand, bacalaureatul profesional este un exemplu perfect al formei fara fond. Este un bacalaureat electoral de tip second-hand care a fost promovat de catre USL. Spun asta pentru ca in formatul legii pe educatie adoptate, invatamantul profesional era cel care trebuia sa preceada bacalaureatului profesional.

Cu alte cuvinte, elevii care intra acum in invatamantul profesional sa dobandeasca respectivele competente si sa dea bacalaureatul profesional dupa un ciclu plin de patru ani, adica in 2016. Ori, legea prevedea acest lucru, trebuia doar pusa in aplicare de catre USL", a afirmat Andreea Paul.

Ea a precizat ca un alt punct al motiunii "tine de modul in care Ministerul Educatiei a gestionat introducerea, incepand cu acest an, a clasei pregatitoare in invatamantul primar".

"E un nou exemplu de incompetenta si de stil haotic de guvernare al USL in domeniul educatiei. (...)In cazul Romaniei, unul din cinci copii cu varsta intre trei si sase ani nu au fost niciodata la gradinita. Obligati sa intre direct in clasa intai, ei nu stiu sa tina pixul in mana, nu stiu formele geometrice, nu cunosc culorile si nici conduita elementara de clasa.

Faptul ca aceasta clasa pregatitoare a fost atasata scolii vine dintr-o ratiune elementara simplu de inteles de catre toata lumea. Gradinita nu este obligatorie, scoala este obligatorie. Asadar, trecerea clasei pregatitoare la gradinita nu este o solutie serioasa si nu raspunde la problema absentei copiilor de la gradinita", a declarat vicepresedintele democrat-liberal.

Andreea Paul a mentionat si un alt punct cuprins in motiunea PDL pe educatie care

subliniaza ca "sistemul de invatamant s-a decredibilizat grav atunci cand in cazul premierului Victor Ponta s-a descoperit un plagiat evident si care nu a produs nicio consecinta".

Vicepresedintele PDL a afirmat ca in motiune se va cere si demisia actualului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Coaliția PSD-PNL a anunțat miercuri, 21 februarie, că a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în luna iunie. Această mutare ridică mai multe semne de întrebare în ceea...
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
#motiune educatie PDL, #PDL motiune septembrie 2012, #motiune demisie ministru educatie , #motiune