Motiune de cenzura: "Pentru Ponta, castigarea alegerilor e un pariu cu baronii PSD"

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 13:52
2962 citiri
Motiune de cenzura: "Pentru Ponta, castigarea alegerilor e un pariu cu baronii PSD"

Liderii Aliantei Crestin Liberale (ACL) depun vineri o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, acuzand ca premierul si PSD vor sa fraudeze alegerile prezidentiale din noiembrie.

Motiunea de cenzura este intitulata "Victor Ponta pune in pericol statul de drept! Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD!" si a fost initiata de 171 de parlamentari ACL, potrivit unui comunicat al aliantei remis Ziare.com.

"Ordonantele de urgenta pun in pericol statul de drept din Romania si corectitudinea procesului electoral din noiembrie. Astfel, prezidentiabilul Victor Ponta, din postura de premier, cu incalcarea Constitutiei si a recomandarilor internationale, a pus la cale un plan prin care se urmareste fraudarea alegerilor.

Succesiunea cu care actele normative au fost emise si domeniile vizate ne duc la concluzia ca, pentru Ponta, castigarea alegerilor este un pariu cu baronii PSD, pe care nu isi permite sa il piarda.

Cu un Avocat al Poporului obedient, Ponta s-a folosit de ordonante de urgenta neconstitutionale - ordonanta privind alegerea presedintelui Romaniei si ordonanta privind traseismul in politica locala", a declarat presedintele PNL, Klaus Iohannis, vineri, intr-o conferinta de presa.

Prezidentiabilul ACL sustine ca premierul vrea sa isi creeze un avantaj prin legalizarea migratiei politice, "practicand mita, santajul si presiunea politica asupra primarilor, tranzactionand in mod abject voturile romanilor".

Klaus Iohannis a precizat ca ACL a sesizat atat institutiile statului, cat si structurile internationale, care "au atras atentia ca nu asa se rezolva problemele, lucru ignorat de candidatul la prezidentiale al PSD".

Liderul liberal a mai acuzat ca Ponta "a urmarit sa acapareze aparatul de forta al statului, si-a oferit dreptul de a numi oameni fideli" in functii-cheie, cum ar fi la conducerea Politiei Romane sau a Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

DNA incepe urmarirea penala dupa ordonanta care permite migratia primarilor

Klaus Iohannis a vorbit succint si despre inceperea urmaririi penale in rem de catre DNA, in urma plangerii depuse de PNL impotriva lui Liviu Dragnea, initiatorul OUG privind migratia primarilor.

"Probabil voi fi citat sa explic motivele depunerii plangerii si apoi vor face cercetarile de rigoare", a declarat seful PNL.

Ordonanta pentru migratia primarilor: DNA incepe urmarirea penala dupa o plangere a lui Iohannis

La randul sau, presedintele PDL, Vasile Blaga, a mentionat ca "PSD si Ponta sunt constienti ca, cinstit, nu pot castiga si au pus la punct un plan pentru a strange numarul de voturi care lipseste".

Blaga a detaliat ca Victor Ponta are un plan in trei pasi. Primul pas a fost cel de "inarmare", facand numiri politice, al doilea a fost cel "logistic", recurgand la ordonante de urgenta "pentru a incuraja traseismul, turismul electoral si votul multiplu", iar al treilea pas a fost "racolarea primarilor prin presiune si santaj".

Liderul PDL a repetat faptul ca Ponta ar fi in stare "sa suspende Codul Penal vreo doua ore, asa poate scapa Mazare, Nicusor Constantinescu, Bunea Stancu".

Blaga: Ponta e in stare sa suspende doua ore si Codul Penal, sa-i scape pe Mazare si pe Duicu

Camera Deputatilor a respins, marti, motiunea simpla initiata de ACL si intitulata "PSD are alergie la justitie". Motiunea a fost respinsa cu 217 voturi impotriva, 89 de voturi pentru si 4 abtineri.

Motiunea Opozitiei, "PSD are alergie la justitie", respinsa in Camera Deputatilor

Ulterior, PNL si PDL au depus la Camera Deputatilor motiunea simpla intitulata "Ministerul MTO - minciuna, taxare, oprirea economiei", a anuntat in plenul acestui for legislativ deputatul PNL Eugen Nicolaescu.

ACL, o noua motiune: "Ministerul MTO - minciuna, taxare, oprirea economiei"

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor urmeaza sa stabileasca data la care aceasta motiune va fi dezbatuta de catre deputati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#ACL motiune Ponta, #Ponta frauda alegeri, #Blaga Iohannis Ponta , #motiune