Vladescu: Puteam sa mai mintim sase luni (Video)

Marti, 01 Iunie 2010, ora 16:50
4874 citiri
Vladescu: Puteam sa mai mintim sase luni (Video)
Foto: Realitatea TV

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a afirmat, in cadrul dezbaterilor din Camera pe tema motiunii PNL, ca romanii nu mai trebuie mintiti privind situatia economica asa cum s-a intamplat pana in 2009 si ca ei trebuie sa stie ca "Europa merge prost, iar Romania s-ar putea sa nu mearga bine".

Sebastian Vladescu a ripostat acuzelor din motiunea PNL spunand ca semnatarii au sustinut o guvernare vinovata pentru agravarea crizei economice.

"Trecutul nu poate fi schimbat, dar ar trebui sa ne invete. Primul lucru ce ar trebui sa ne invete este ca nu e bine sa minti. S-a promis foarte mult acum doi ani ca in Romania va fi crestere economica vesnica de peste 5%, ca vom putea da cresteri salariale de peste 25% anual, ca vom da la nesfarsit pensii crescute.

S-a promis foarte mult de catre cei care mi-au confirmat ce am spus in 2007, ca cei care iau aceste masuri le iau pentru ca stiu ca nu vor mai fi niciodata la putere", a declarat Vladescu la inceputul dezbaterilor din Camera Deputatilor.

Motiunea PNL impotriva lui Vladescu a picat la vot

"Motiunea nu are nici o legatura cu realitatea, ea nu discuta despre cauze, ignora efectele si vine cu solutii total fanteziste", a declarat Sebastian Vladescu, in fata parlamentarilor, in cadrul dezbaterilor motiunii simple depuse de PNL impotriva sa.

Din tot ceea ce s-a propus in aceasta motiune, exista lucruri care daca nu ar fi serioase, ar putea fi amuzante, a mai spus Vladescu, oferind exemple precum "netaxarea in zona contributiilor sociale a celor care angajeaza someri, modificarea legilor aplicate in zona evaziunii fiscale".

"Am facut deja aceasta lege si este o lege foarte dura. Vom modifica structura ANAF-ului si vom veni cu alta structura a Ministerului Finantelor", a precizat Vladescu.

Vladescu a declarat ca totul va fi public in legatura cu cheltuirea banilor publici si vor fi aflate salariile din sectorul bugetar.

"Totul va fi public, totul va fi afisat pe site-ul ministerelor, veti vedea salariile din sectorul bugetar", le-a spus ministrul Finantelor deputatilor dupa ce a aratat ca "ceea ce face Guvernul in acest moment este sa spuna adevarul".

In viziunea ministrului Finantelor, una dintre cele mai grele lupte a Guvernului la ora actuala este cea pentru reducerea aparatului bugetar.

"Romanii asteapta servicii mai bune de la mai putini angajati in sistemul bugetar. Stim ca este greu, ca exista o rezistenta solida din partea sistemului", s-a plans ministrul PD-L, in fata parlamentarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#motiune vladescu, #motiune PNL, #motiune simpla Parlament , #motiune