Crin Antonescu: Orice motiune impotriva acestui guvern e de votat

Luni, 30 August 2010, ora 21:40
798 citiri
Crin Antonescu: Orice motiune impotriva acestui guvern e de votat

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni seara ca orice motiune impotriva guvernului actual este de votat, indiferent cine o depune, dar asta nu e suficient daca nu se pregateste pasul al doilea care presupune o alta formula de guvernare si un premier independent, in care populatia sa aiba incredere.

"Orice motiune de cenzura care are ca efect caderea guvernului trebuie votata. Daca dorim cu adevarat sa gasim o formula mai buna pentru guvernarea Romaniei nu e suficient sa asiguram doar succesul ci sa pregatim pasul al doilea. Trebuie sa gasim o formula guvernamentala care sa nu repete experienta Guvernului Traian Basescu - Emil Boc", a precizat acesta la Antena 3.

Crin Antonescu a reiterat ideea ca sunt mari sanse ca o motiune sa treaca pentru ca nu este exclus ca Basescu sa astepte acest prilej pentru o noua experienta.

"Dupa opinia noastra, mersul normal, rational, e sa votam motiunea de cenzura impreuna cu PSD si impreuna cu cine va mai fi interesat. Dupa aia cred ca trebuie sa pregatim o majoritate care sa dea jos Guvernul Boc si sa puna in loc un alt Guvern, care sa aiba principii si masuri de guvernare, in jurul unui premier care sa fie o persoana independenta politic si care sa aiba credibilitatea necesara in fata opiniei publice", a mai adaugat acesta.

Crin Antonescu a lasat sa se inteleaga ca, daca motiunea de cenzura trece si nu exista niciun plan de guvernare, va fi doar un nou prilej pentru PD-L si Basescu de a mai pacali inca cateva luni poporul.

"Datoria noastra fata de alegatori si cetateni romani este sa punem cat mai curand capat acestei guvernari dezastruoase si sa o inlocuim cu una rezonabila. Romania nu are nevoie de un guvern Boc fara Seitan, Vladescu sau Boc. Romania daca vrea sa mai aiba o sansa sa nu mai aiba un Guvern a carui putere si influenta sa vina de la Basescu si clanul lui, ci de la o majoritate guvernamentala care le vrea binele", a mai mentionat liderul liberal.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...