Deputatii dezbat motiunea simpla depusa de PNL pe domeniul mineritului

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 07:49
1375 citiri
Deputatii dezbat motiunea simpla depusa de PNL pe domeniul mineritului

Plenul Camerei Deputatilor va dezbate marti, de la ora 15:00, motiunea simpla depusa de PNL privind sectorul mineritului, urmand ca Biroul permanent sa stabileasca ziua in care se va da votul final pe acest document.

Secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, a anuntat, miercurea trecuta, ca motiunea simpla depusa de PNL privind mineritul va fi dezbatuta marti, de la ora 15:00.

Mircovici: Motiunea simpla privind mineritul, depusa de PNL, va fi dezbatuta martea viitoare

"Potrivit regulamentului, motiunea simpla trebuie dezbatuta in sase zile de la data inregistrarii. Biroul permanent a stabilit ca marti, la ora 14:00, este sedinta de Birou permanent, sedinta la care se va stabili si cand anume se va face votul pe aceasta motiune simpla, iar marti, la ora 15:00, este dezbaterea motiunii simple cu participarea domnului ministru Gerea care este vizat de aceasta motiune", a spus Mircovici, la finalul sedintei Biroului permanent al Camerei Deputatilor, de miercuri, 1 aprilie.

Liberalii au depus motiunea simpla, saptamana trecuta, in plenul Camerei Deputatilor.

"Anunt ca 101 deputati ai PNL introduc o motiune simpla cu titlul 'In lipsa oricarei strategii energetice copilotul Victor Ponta conduce sectorul minier romanesc spre faliment'. Este o motiune care a suscitat o mare dezbatere in grupul PNL si ma bucur ca am depus aceasta motiune, ca am aflat ca, in loc sa plece Ciurel, a fost demis Consiliul de supraveghere care taman se pregatea sa-l demita pe Ciurel. Iata un motiv in plus ca sa aratam ca, de fapt, Guvernul Ponta face praf mineritul din Romania", a afirmat liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban.

In textul motiunii PNL "trage un semnal de alarma" cu privire "la situatia dezastruoasa" in care se gaseste mineritul.

"Cele mai afectate sunt complexurile energetice Oltenia si Hunedoara, care impreuna asigura aproape 30% din productia de energie la nivelul tarii. PNL cere Guvernului condus de Victor Ponta si Ministerului Economiei condus de Andrei Gerea sa opreasca jaful de la aceste companii si sa elimine influentele politice", se arata in motiunea simpla.

Liberalii solicita de asemenea implementarea OUG 109/2011 privind guvernanta corporatista, in spiritul si litera acesteia, pentru a da o sansa "reala" relansarii celor doua companii de stat, elaborarea Strategiei Energetice Nationale, printr-un dialog cu actorii implicati, care sa raspunda nevoilor interne si, mai departe, provocarilor si cerintelor Uniunii Europene, masuri concrete pentru eliminarea clientelismului politic "care macina sistemul din interior si il vulnerabilizeaza in conditiile in care tara noastra ar trebui sa identifice solutii urgente pentru consolidarea sistemului energetic national in contextul regional extrem de fragil".

#deputati motiune PNL minerit, #motiune PNL minerit , #motiune