Ministrul Muncii: Motiunea PNL are o introducere din "Harap Alb"

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 15:34
1696 citiri
Ministrul Muncii: Motiunea PNL are o introducere din "Harap Alb"

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat miercuri, ca motiunea PNL pe Munca are o introducere din "Harap Alb" si este partial copiata dintr-o motiune mai veche, adaugand ca e "greu de inteles" atitudinea critica a PNL in privinta OUG 58, care reprezinta un demers de legalizare a pietei muncii.

"Am fost tentat sa raspund la aceasta motiune in aceeasi nota usor oratorica pentru ca introducerea a fost facuta din Harap Alb, din povesti nemuritoare. As fi asteptat mai multa rigoare de la cei care cunosc ce se intampla in Ministerul Muncii" a declarat, in plenul Camerei Deputatilor, ministrul Muncii.

Botis a sustinut ca s-a gandit ca motiunea poate fi "copy-paste" pentru ca a regasit in acest text "foarte multe fraze intr-o alta motiune depusa la adresa ministrului Seitan". El a tinut sa raspunda punctual la criticile formulate in motiune, in special in legatura cu OUG 58/2010 privind impozitarea drepturilor de autor.

"Principiul contributivitatii la sistemul public de pensii si al solidaritatii sunt cele care guverneaza sistemul actual si care il vor guverna si pe cel viitor. Aceste principii presupun ca toate persoanele care obtin venituri profesionale, inclusiv din desfasurarea unor activitati independente, sa contribuie solidar cu toate categoriile sociale care realizeaza venituri la bugetul asigurarilor sociale de stat", a subliniat ministrul.

Democrat-liberalul a sustinut ca participarea la sistemul public de pensii constituie "garantia evitarii dependentei sociale, in anumite situatii". "E greu de inteles atitudinea PNL, care a dat votul de blam Guvernului pentru o initiativa corecta de a asigura tuturor cetatenilor care realizeaza venituri protectia in situatii ce pot conduce la pierderea posibilitatilor de sustinere. Astfel de masuri, de asigurare a sustinerii sociale ar trebui incurajate de oricare partid aflate la guvernare", a mai spus Botis.

Ministrul a mai spus ca Guvernul are ca prioritate reducerea somajului si ca cea mai buna forma de protectie sociala este asigurarea locurilor de munca pentru cetateni, prin politici active. El a prezentat date potrivit carora rata somajului a scazut in 2010 de la 8,36% in martie, la 7,39% in iulie. "Numarul somerilor scazand este un semnal ca politicile guvernului si-au dovedit eficienta pe piata muncii", a sustinut democrat-liberalul. Botis a adaugat ca ministerul Muncii are in vedere sa aprobe strategia combaterii muncii la negru, imbunatatirea registrului de evidenta a salariatilor si lucreaza la elaborarea unui act normativ privind munca zilierilor.

El a anuntat ca, pana la sfarsitul lunii octombrie, Ministerul Muncii va supune dezbaterii partenerilor sociali modificarea mai multor legi precum legea contractului colectiv de munca, legea patronatului, lege conflictelor de munca si cea a sindicatelor. El a mai aratat ca Guvernul are ca prioritate reducerea somajului, aratand ca executivul considera ca cea mai buna forma de protectie sociala este asigurarea locurilor de munca pentru cetateni prin politici active.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#PNL motiune, #Ioan Botis munca , #motiune