Motiunea PSD pe tema pensiilor militarilor, respinsa de Senat

Luni, 03 Mai 2010, ora 18:02
2782 citiri
Motiunea PSD pe tema pensiilor militarilor, respinsa de Senat
Foto: Gandul

Motiunea simpla initiata de Alianta PSD+PC pe tema pensiilor militarilor a fost respinsa, luni, de Senat cu 49 de voturi pentru, 65 de voturi impotriva si nicio abtinere.

Motiunea simpla a PSD intitulata "Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani!" a fost aspru criticata de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, care a sustinut ca este un atac la adresa noului partid UNPR din care face parte.

Documentul a fost semnat si de liderul si viceliderul grupului liberal de Senat - Puiu Hasotti, respectiv Mario Oprea - fiind indreptata, potrivit social-democratului Ion Toma, impotriva ministrului Apararii, Gabriel Oprea.

Senatorii dezbat luni motiunea simpla a PSD pe tema pensiilor militarilor

"PSD, dupa cum stiti, a sustinut ca pensia din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala sa fie reglementata conform practicilor UE si NATO, adica sa fie scoase din proiectul prezentei legi. Avand in vedere duplicitatea de care au dat dovada in toate discursurile facute de cei care guverneaza astazi, avand in vedere depozitia PD-L cat si a independentilor, grupul parlamentar PSD depune astazi motiunea cu titlul: 'Guvernanti opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani'", a anuntat Toma.

PNL sustine motiunea PSD pe tema pensiilor militarilor

PSD a cerut prin motiunea simpla depusa impotriva ministrului Apararii, Gabriel Oprea, demisia acestuia, acuzandu-l de duplicitate, ipocrizie si de intentia de a punele bazele UNPR pe structura cadrelor militare, dupa ce a luat atitudini diferite fata de reducerea pensiilor militarilor.

Oprea, despre motiunea PSD: Singura miza e atacarea UNPR

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a sustinut luni, in plenul Senatului, la dezbaterea motiunii simple initiate de Alianta PSD-PC, ca singura miza a acestui demers este atacarea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), partid care va "detrona PSD".

"Eu tin la haina militara. Sunt un om de onoare si tin la principiile mele. Nu cer nimanui onoare si principii. Dar vreau macar respect pentru institutiile statului! Tocmai de aceea va cer, stimati colegi, sa nu amestecati borcanele. Lasati Armata in pace! (...)

Oprea, despre motiunea PSD: Singura miza e atacarea UNPR

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#motiune PSD respinsa, #motiune pensii militari , #motiune
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
era f normal: PSD-PC-PNL fac numai zgomot, nu si reforme...ei sunt contra oricarui act de justitie care ar pune frina jafului banului public...