Opozitia a definitivat motiunea: Si-a facut program de guvernare, dar n-are premier

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 14:17
1472 citiri
Opozitia a definitivat motiunea: Si-a facut program de guvernare, dar n-are premier
Foto:cotidianul.ro

Liderii PSD, PNL si PC au definitivat luni motiunea de cenzura impotriva guvernului Boc si au conturat un program de guvernare care sa fie aplicat imediat dupa caderea guvernului Boc.

"Am stabilit niste masuri elementare, minimale care trebuiesc luate. Cele mai importante sunt mentinerea cotei unice, TVA la 19%, revenirea la salariile reduse cu 25% incepand cu 1 iulie, neimpozitarea pensiilor sub 1 000 de lei si alte masuri care vor face ca din punct de evdere economic lucrurile sa demareze. Dar cel mai important e angajamentul si efortul nostru sa servim interesul public si nu pe cel clientelar", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.

Chiar daca au conturat viitorul program de guvernare, liberalul Antonescu, pesedistul Victor Ponta si conservatorul Daniel Constantin nu s-au pus inca de acord asupra viitorului premier si nici asupra locului de unde va proveni acesta, daca va fi tehnocrat, independent sau om politic.

Ceea ce e clar in acest moment e faptul ca Opozitia, avand majoritate in Birourile Permanente, va impune intai discutarea motiunii si apoi asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, a declarat liderul PSD Victor Ponta, care a asigurat ca votul pentru motiune va avea loc saptamana viitoare.

"Daca guvernul cade, pe ce sa-si mai asume raspunderea?", a declarat social-democratul, care a spus ca Legea educatiei e neconstitutionala si prost facuta.

Presedintii celor trei partide au mai acuzat PD-L ca ar incerca sa ramana la putere prin mijloace neortodoxe.

"Fac de acum un avertisment. Dupa ce au furat toata Romania, mai planuiesc sa-i mai pacaleasca pe oameni si sa-i faca sa chiuleasca la votul din Parlament. PD-L e in stare sa fure voturile propriilor parlamentari, e in stare de orice", mai acuza Ponta.

Desi liderii Opozitiei cred ca au voturile necesare pentru caderea guvernului, Crin Antonescu a declarat ca nu exista garantii. "In fata urnelor, fiecare parlamentar are doua bile si o constiinta".

Deocamdata, reprezentantii Opozitiei nu au reusit sa-i convinga pe cei de la UDMR sa tradeze guvernul, dar au facut apel la acestia sa se gandeasca la angajatii si pensionarii, romani sau maghiari, care au avut de suferit din cauza masurilor guvernului condus de PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#motiune de cenzura Opozitie, #PSD PNL PC, #program guvernare Opozitie , #motiune