PDL a depus motiunea simpla "Guvernul USL, frana de motor a bugetului"

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 19:01
1859 citiri
PDL a depus motiunea simpla "Guvernul USL, frana de motor a bugetului"

Mircea Toader, liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, a anuntat luni, in plen, ca PDL depune o noua motiune simpla, intitulata "Guvernul USL, frana de motor a bugetului", vizat fiind Ministerul de Finante.

"Depunerea de motiuni nu numai ca este un drept parlamentar, dar este si o nevoie. Dam ocazia sa fie dezbatute in Parlament problemele arzatoare la nivel national. Este nevoie de o dezbatere referitoare la modul in care ministerul de Finante gandeste strategia pe anul viitor, gandeste depunerea bugetului pe 2013", a explicat Mircea Toader, adaugand ca astfel de masuri nu trebuie dezbatute numai la televizor.

"Doamna ministru Andronescu ne-a multumit ca am depus motiune pe Educatie, ca poate sa discute masurile pe care le-a luat la nivelul ministerului. Asa ne va spune probabil si ministrul Agriculturii. Sunt sigur ca si dl vicepremier Georgescu va avea aceeasi opinie", a sustinut pedelistul. "Folositi aceasta ocazie sa va motivati deciziile luate in aceste luni de nonguvernare", a conchis Toader.

Succesiunea de motiuni PDL, un politicianism ieftin

Deputatul PSD Anghel Stanciu a spus luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca "valul succesiv de motiuni depuse de PDL" este "un proces sinucigas" al democrat-liberalilor, declaratia fiind facuta imediat dupa ce Mircea Toader a anuntat ca grupul PDL depune o noua motiune simpla.

"Procesul pe care PDL l-a declansat este unul sinucigas, pentru ca aceasta succesiune de motiuni arata clar un politicianism ieftin ,de duzina, care nu duce nicaieri, nici macar la noile fotolii de parlamentari", a declarat deputatul PSD Anghel Stanciu. In opinia sa, motiunile depuse nu sunt simple, ci sunt "motiuni simpliste, pentru ca cei care o scriu au probleme nu cu caligrafia, ci cu continutul acestor motiuni".

PDL,motiune saptamanala

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminica, la Buzau, ca PDL va depune saptamanal o motiune simpla "pe domeniile cu mari probleme", iar saptamana viitoare va prezenta raportul a cinci luni de guvernare USL.

Cezar Preda: PDL va depune saptamanal o motiune simpla

Preda a spus ca marti va fi discutata in Camera Deputatilor motiunea pe agricultura depusa de PDL, el sustinand ca democrat-liberalii vor depune saptamanal o motiune simpla "pe fiecare domeniu cu mari probleme".

Liderul PDL a mai afirmat ca la inceputul saptamanii viitoare PDL va prezenta raportul a cinci luni de guvernare Ponta.

"Un guvern care a schimbat saptamanal ministri, un Guvern care azi implineste cinci luni de guvernare. PDL face o analiza a cinci luni de guvernare USL, ca Ponta nu are ce sa prezinte pentru ca el nu a guvernat, iar ultima decizie de a mari taxele si impozitele a fost si aceea retrasa rapid dupa site pentru ca a avut un impact negativ. De ce nu mareste si salariile, si pensiile cu acelasi procent? USL a coborat sub 50 la suta, iar la alegerile din 9 decembrie va fi undeva intre 40 si 44 la suta, ceea ce inseamna ca PDL, prin ARD, din care face parte, va fi cel mai puternic partid din Parlament", a declarat Preda duminica.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...