PDL depune motiune pe subiectul Oltchim

Luni, 18 Februarie 2013, ora 16:18
1548 citiri
PDL depune motiune pe subiectul Oltchim
Foto: Arhiva

BPN al PDL a decis depunerea de catre grupurile parlamentare democrat-liberale a unei motiuni simple pe subiectul Oltchim si solicita demisia ministrilor Daniel Chitoiu si Varujan Vosganian, a declarat luni liderul partidului, Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa.

"BPN al PDL a decis depunerea de catre grupurile noastre parlamentare, luni, a unei motiuni simple pe tema Oltchim. Cerem, de asemenea, demisiile ministrilor responsabili, Chitoiu si Vosganian. De opt luni de zile guvernele USL isi bat joc de acest combinat. Va reamintesc ca in primele luni ale Guvernului Ponta I, in plin proces de privatizare, au modificat caietul de sarcini care initial prevedea privatizarea cu investitori strategici si s-a ajuns la balacareala pe care toti am denumit-o si ati denumit-o 'epopeea Oltchim', cu solisti, actori principali Ponta si Diaconescu. Intre timp, luna de luna ne-au spus ca vor reporni 60%-70%-80% din combinat.

Lucrul acesta nu s-a intamplat. Mai mult, doresc sa-l privatizeze, dar inainte il baga in insolventa. Adica sa-l dea pe nimic prietenilor lor, asa cum vor sa dea si CFR Marfa", a afirmat presedintele PDL.

Blaga a precizat ca tot luni grupul deputatilor PDL va depune la Parlament proiectul de lege privind modificarea Statutului alesilor.

"Am prezentat elementele esentiale, in special cele legate de modificarea articolului 21, dumneavoastra i-ati spus foarte bine 'superimunitatea'. Adica cereri suplimentare catre procuror si ministrul Justitiei pentru a vedea daca sunt probe suficiente, credibile. Mai pe romaneste, transformarea institutiei Parlamentului in instanta de judecata.

Cerem, totodata, stabilirea unor termene precise pentru intregul parcurs al cererii ministrului Justitiei catre Parlament, privind arestarea, retinerea sau perchezitia unui parlamentar. Propunem cate doua zile pentru fiecare faza procedurala. Si, nu in ultimul rand, cerem ca odata dovedit incompatibil un parlamentar de catre instanta, ultima instanta la care ai avut dreptul sa te aperi, sa decazi din calitatea de parlamentar", a mai spus Vasile Blaga.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit luni dimineata, la sediul ministerului, cu reprezentantii salariatilor de pe platforma Oltchim care s-au aflat saptamana trecuta in greva foamei la Ramnicu Valcea, acestia solicitand plata salariilor restante pentru decembrie si ianuarie si o decizie in privinta petrochimiei de la Pitesti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#PDL motiun Oltchim, #Blaga PDL motiune Oltchim , #motiune